Ивица Дачић / - илустрација
30/11/2021 u 18:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дачић расписао референдум о промјени Устава Србије

Референдум ће бити одржан 16. јануара 2022. године од седам до 20 часова

Предсјеник Скупштине Србије Ивица Дачић расписао је вечерас референдум о промјени Устава Србије.

- Референдум ће бити одржан 16. јануара 2022. године, у времену од седам до 20 часова. На референдуму грађани се изјашњавају о референдумском питању: "Да ли сте за потврђивање акта о промјени Устава Републике Србије", и одговарају са да или не - рекао је Дачић.

Он каже да се промена Устава односи само на дио везан за уређење власти, тачније бирања судија, и поновио да нема никакве везе са преамбулом и са Косовом и Метохије, које ће увкјек бити Србија.

- Нарочито нема никакве везе са разним другим питањима која се политизују у задње вријеме, и која се користе за кршење закона и Устава, и нападе на политичке неистомишљенике. Овај референдум се тиче искључиво владавине права. Сходно томе, ми позивамо све грађане да изађу на референдум, и сматрамо да је у интересу Србије да се потврди ова одлука Народне Скупштине, и да ће то бити велики корак напријед - рекао је Дачић.

Предсједник Скупштине каже да на референдуму нема побједника, пошто то нису избори, али да жели Србији да побиједи на референдуму, и да урадимо све у интересу Србије.

Референдум је расписан послије завршетка посебне седнице парламента, на којој је одржана обједињена расправа о Предлогу Акта о промени Устава Србије, Предлогу Уставног закона за спроводење тог Акта и о Предлогу одлуке о расписивању референдума ради потврђивања Акта о промјени Устава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 15:00