Ivica Dačić / - INSTAGRAM
15/03/2023 u 19:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Srbi i Amerikanci imaju zajedničku istoriju dužu od 140 godina

Studentima Univerziteta Prinston Dačić je uručio i simbolične diplomatske „Tesla pasoše“, a tim činom, oni su postali ovogodišnji „Tesla ambasadori“

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbi i Amerikanci imaju zajedničku istoriju dužu od 140 godina, koju su gradili zajedno i u najtežim trenucima u istoriji, boreći se rame uz rame za slobodu i demokratiju svojih naroda, prenosi N1.

Dačić je, obraćajući se studentima Univerziteta Prinston kojima je danas bio domaćin, istakao da su srpsku i američku zajedničku istoriju još više obilježili ljudi koji su spajali narode dvije zemlje, živjeli i stvarali jedni sa drugima.

Podsjetio je da se ove godine obilježava  jubilej – 80 godina od smrti Nikole Tesle, „genija koji ne samo da je spojio naše narode, već i učinio nemjerljivu uslugu cijelom čovječanstvu“.

Dačić je istakao da je Tesla bio Srbin koji je svoja najveća djela napravio baš u Americi, „noseći u sebi ljubav prema svom narodu, ali i prema zemlji u kojoj je živio i iznad svega voleći  čovječanstvo, čijem napretku je posvetio svoj genijalni rad“.

Studentima Univerziteta Prinston Dačić je uručio i simbolične diplomatske „Tesla pasoše“, a tim činom, oni su postali ovogodišnji „Tesla ambasadori“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 00:41