Ivica Dačić / - INSTAGRAM
03/03/2023 u 17:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Teritorijalni integritet Srbije prioritetan zadatak

Želim da ponovim našu jasnu poziciju da je svaki pokušaj rješavanja pitanja naše južne pokrajine moguć samo kroz dijalog Beograda i Prištine, istakao je Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, na prijemu za izaslanike odbrane u MSP, da će prioritet diplomatskih misija biti očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje.

Dačić je istakao da su danas ogromni pritisci na Srbiju sa ciljem zaokruživanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

„Želim da ponovim našu jasnu poziciju da je svaki pokušaj rješavanja pitanja naše južne pokrajine moguć samo kroz dijalog Beograda i Prištine“, istakao je Dačić.

Rat u Ukrajini, ocenio je Dačić, ogolio je licemerje nekih zemalja kada je reč o očuvanju principa teritorijalnog integriteta.

Srpski šef diplomatije rekao je da je članstvo u EU prioritet Srbije, ali da je pitanje da li je to pokretna meta.

„Srbija jeste i ostaće glavna tačka regionalne stabilnosti i zato je pojačan rad na stabilizaciji situacije u regionu“, naveo je Dačić.

On je rekao da se moraju graditi bolje veze zarad zajedničke budućnosti i poručio da u vremenima krize „nije lako“ očuvati zacrtane zadatke Srbije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:29