/ - SKRINšOT- N1
15/02/2023 u 22:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Večeras organizovan pokušaj državnog udara i ubistva Vučića

Ranije večeras nekoliko stotina pripadnika proruskih ekstremističkih i klerofašističkih organizacija u Srbiji okupilo se pred Predsjedništvom u Beogradu

Jasno je da je danas i večeras pripreman i organizovan pokušaj državnog udara, ubistva predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i nasilnog preuzimanja vlasti, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, prenosi Blic.rs.

- Tražim  od nadležnih drzavnih organa da hitno preduzmu sve mjere za zaštitu ustavnog poretka i javnog reda i mira. Ovo je izdaja nacionalnih i državnih interesa za račun neprijatelja Srbije - dodao je Dačić.

Inače, ranije večeras nekoliko stotina pripadnika proruskih ekstremističkih i klerofašističkih organizacija u Srbiji okupilo se pred Predsjedništvom u Beogradu. Sa protesta su upućene prijetnje  Vučiću.

Dejan Zlatanović iz Srbin infa naveo je da je “ izdajnička vlast“ blokirala ljude iz Srbije na putu ka Beograd.

- Kad smo na Trgu Republike obilježavali dan početka NATO agresije, poručio sam svima onima koji hoće da izdaju, to je sada aktuelno i danas, pa ko se prepozna, prepozna - ko potpiše, njega ubiše! - rekao je Zlatanović.

-Duša me boli što sam ovdje jer mi je upravo policija upala u stan gdje mi je žena sa bebom. Ja nemam više kud, Vučiću očekuj me -kazao je Knežević.

-Niko ko je u SNS više ne može da se zove Srbinom. Gde si Vučiću, jesi pobjegao u Kragujevac? Kunem vam se spremni smo za mnogo više od nereda, molimo državno rukovodstvo da blokiraju ulazak Kosova bar na mjesec dana da sklonimo ovog izdajnika. Ako ga ne sklonimo večeras- nastavio je Knežević.

Ekstremisti su u jednom trenutku srušili ogradu ispred Predsjedništva, gdje ih je dočekao kordon policije, a potom su otišli ispred policijske stanice u Majke Jevrosime, gdje ih je takođe policija zaustavila  da uđu u zgradu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:29