Ивица Дачић / - РТРС
21/06/2021 u 16:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дачић: Волио бих када би митрополит Амфилохије могао да види шта се дешава

Додаје да су Срби и Црногорци пријатељски и братски народ, те да је позвао и све партнере из Црне Горе да дођу у посјету, али је и поручио да никоме неће дозволити да се у име тога мијеша у унутрашње ствари Србије

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић оцијенио је лицемјерним саопштење Министарства вањских послова Црне Горе, у којем се назива анахроним његов позив митрополиту Јоаникију да реагује, јер је, каже Дачић, власт у Црној Гори договорена на састанку код митрополита Амфилохија

-Како то није мијешање цркве у политичке ствари-упитао је Дачић и додао да га не интересује смјена Здравка Кривокапића, већ сматра да сви треба да се договоре и раде у интересу црногорског и српског народа и тиме не погазе обећање грађанима.

Дачић је казао да из Црне Горе долазе бесмислене изјаве и напади попут оних да се, како каже, мијешао у унутрашње ствари Црне Горе тиме што је казао да је Резолуција о Сребреници уперена против српског народа, зато што је донијета ничим изазвана.

Биле су, каже Дачић, и изјаве да се Србија мијешала у изборе, да је навијала за представнике оних који су били против Мила Ðукановића.

-Сада добијамо од стране представника власти које су рушиле Мила Ðукановића готово сличне оптужбе. Чини ми се да нису промијенили чак ни оне што пишу саопштења у име Министарства- рекао је Дачић за Тањуг, преносе медији.

Дачић објашњава да је јуче позвао митрополита Јоаникија да се, имајући у виду одговорност митрополије за предлагање носиоца листе на изборима, позабави ситуацијом у владајућој коалицији зато што су они побиједили на таласу литија.

-На интервенцију покојног митрополита Амфилохија је Кривокапић постављен за носиоца листе. На основу тога су побједили на изборима. Сада Министарство вањских послова Црне Горе каже да је мој позив да се укључи митрополит анахрон, да је то позив на рушење система, а шта су до прије неколико мјесеци радили код Амфилохија- упитао је Дачић.

Каже да би волио "када би митрополит Амфилохије могао да погледа шта се дешава".

-Не правим Црној Гори никакве проблеме, мене Црна Гора и њихова унутрашња политика не интресује. Ја само кажем даље руке од Србије, ви се мијешате у наше унутрашње послове, зато што сте признали Косово, зато што доносите резолуције које су уперене против српских интереса- поручио је Дачић.

Додаје да су Срби и Црногорци пријатељски и братски народ, те да је позвао и све партнере из Црне Горе да дођу у посјету, али је и поручио да никоме неће дозволити да се у име тога мијеша у унутрашње ствари Србије, а да при томе оптужује Србију да се она мијеша у унутрашње ствари Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:34