Ubice Danke Ilić biće upućeni na psihijatrijsko vještačenje / - SKRINšOT/TIKTOK
15/04/2024 u 18:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dankine ubice će prebaciti u CZ: Ovo je 6 koraka u istrazi zločina koji je zgrozio Srbiju

Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), osumnjičeni da su 26. marta ubili Danku Ilić (2) u Banjskom polju kod Bora biće dovedeni iz pritvora u Zaječaru u Specijalnu zatvorsku bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu radi psihijatrijskog veštačenja.

Tužilaštvo će pored psihijatrijskog vještačenje osumnjičenih, preduzeti još najmanje pet dokaznih radnji u slučaju protiv dvojice radnika borskog JKP "Vodovod", a koji se sumnjiče da su djevojčicu prvo udarili službenim kolima, zatim je zadavili i sakrili njeno tijelo koje ni dan danas nije pronađeno, piše Kurir

- Dragijević i Janković u narednom periodu biće dovedeni u Beograd u Specijalnu zatvorsku bolnicu radi psihijatrijskog vještačenja, a istovremeno tužilaštvo radi na ispitivanju svjedoka, vještačenju baznih stanica, telefona osumnjičenih, automobila "fiat panda" koji je u vlasništvu JKP "Vodovod", kao i DNK vještačenja uključujući i garederobu osumnjičenih - kaže izvor Kurira uspoznat sa istragom i objašnjava da se rade i sva ostala vještačenja uključujući i prostorno-vremesko, kao i tragova otisaka prstiju, blata...

Jedan svjedok biće ispitan danas, a u pitanju je majka Dejana Dragijevića, Svetlana, koja će jedina imati pravo da ne svjedoči jer je blizak srodnik osumnjičenog. Sa druge strane, Dejanov otac Radoslav, osumnjičen je u ovom predmetu za drugo krivično djelo, za pomoganje sinu posle ubistva.

- Svi koji su bili u kontaktu sa djetetom, imali saznanja, učestvovali u potrazi ili vidjeli bilo šta sumnjivo kobnog dana svjedočiće u tužilaštvu. Raditelji male Danke, Ivana i Miloš, takođe će biti pozvani, jer su oboje, kako je i objavljeno, tog dana sreli ili vidjeli osumnjičene, što ih čini ključnim svjedocima u istrazi. Otac ih je čak i pitao da li su vidjeli dijete, dok je majka jednog primijetila pored automobila ispred dvorišta u Banjskom polju - objašnjava izvor Kurira.

Prema njegovim riječima, sva vještačenja trebalo bi da utvrde šta se tačno dogodilo tog 26. marta u Banjskom polju.

- Vještačenja će pomoći se utvrdi na koji je tačno način mala Danka udarena automobilom i gdje je tačno bila u vozilu nakon što je u njega ubačena. Takođe, tragovi na odjeći osumnjičenih ili nekoj od zaplijenjenih stvari i alata, trebalo bi detaljnije da otkriju kako je dijete stradalo - kaže izvor iz istrage.

Na kraju, vještačenje baznih stanica i telefona Dargijevića i Jankovića potvrdiće tačno kretanje koje je do sada urađeno uz pomoć GPS lokacije automobila "fiat panda".

- Važno je i da se pronađe tijelo, a obdukcija bi dala mnoge odgovore. Međutim, kako vrijeme odmiče, pitanje je i u kakvom stanju će se tijelo prnaći, te da li će se uopšte moći raditi obdukcija - kaže sagovornik.

Potraga ne prestaje

U potragu za tijelom ubijene djevojčice za vikend su se uključili i pripadnici Žandarmerije. Oni su pretražili teren od sela Zlot ka selu Sumrakovac, na kojem se nalazi nekoliko deponija i rezervoara sa vodom.

- Jedan od osumnjičenih za ubistvo je na saslušanju priznao da je premestio tijelo, što otežava rad policije - podsjeća izvor i dodaje:

- Pripadnici Uprave kriminalističke policije iz Beograda i Bora intenzivno rade na pronalasku tijela i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem.

Šest dokaznih radnji

x psihijatrijsko vještačenje osumnjičenih

x vještačenje automobila "fiat panda"

x vještačenje telefona i baznih stanica

x DNK vještačenje garderobe i oduzetih predmeta

x prostorno-vremensko vještačenje

x ispitivanje svjedoka

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 17:32