Darko Šarić / - DARKO ŠARIć FOTO: FILIP KRAINčANIć/NOVA.RS
10/06/2022 u 17:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дарку Шарићу продужен притвор

Дарко Шарић је 14. априла ухапшен у великој међународној акцији, након што је непуних шест мјесеци провео у кућном притвору а у који је пуштен из притвора послије седам година и девет мјесеци

Дарку Шарићу, адвокату Дејану Лазаревићу и још двојици осумњичених за организовани криминал, Виши суд је продужио притвор за још 30 дана.

Подсјетимо, Дарко Шарић, његов адвокат Дејан Лазаревић, Урош Мишић који је промијенио презиме у Радовановић, као и двојица припадника Шарићевог обезбјеђења Данило Одовић и Душко Мирковић ухапшени су под сумњом да су као организована криминална група извршили више тешких кривичних дјела. Терете се за удруживање ради вршења кривичних дјела, тешко убиство, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности и злоупотреба службеног положаја, саопштио је МУП, али није навео чије убиство им се ставља на терет.

Дарко Шарић је 14. априла ухапшен у великој међународној акцији, након што је непуних шест мјесеци провео у кућном притвору а у који је пуштен из притвора послије седам година и девет мјесеци. На саслушању у Тужилаштву за организовани криминал дан касније негирао је извршење свих нових кривичних дјела за које се сумњичи.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду, Посебно одјељење за организовани криминал, је данас, одлучујући о предлогу Тужилаштва за организовани криминал за продужење притвора, донио рјешење којим се према Д.Ш, Д.Л, Д.М и У.Р продужава притвор у трајању од 30 дана и то према Д.Ш и У.Р услед постојања околности које указују на опасност од бјекства, услијед постојања особитих околности које указују ће ометати поступак утицајем на свједоке, уништити, сакрити или измијенити доказе или трагове кривичног дјела и услед постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дјело, саопштио је Виши суд у Београду.

Такође, како је наведено у саопштењу, и према окривљеном Д.Л, услед постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицајем на свједоке, уништити, сакрити или измijенити доказе или трагове кривичног дјела услијед постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дјело.

Окривљеном Д.М продужава се притвор "услијед постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дјело све у складу са одредбом члана 211 став 1 тачка 3 ЗКП".

Против наведеног рјешења дозвољена је жалба у року од три дана од дана пријема рjешења кривичном ванпретресном вијећу Вишег суда у Београду, додаје се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 02:27