/ -Фото: Фејсбук
20/02/2022 u 23:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дечанско монаштво: Албански лидери не желе нормалан контакт са Србима

Били смо уточиште многим избјеглим косовским Албанцима, све има документовано, тврде из манастира

Монаштво манастира Високи Дечани поручило је да ће Српска православна црква користити сва правна средства да заштити свој идентитет, слободу и имовину услед агресивног понашања лидера косовских Албанаца који су за годину дана потпуно уништили све досадашње напоре да се успостави барем минимум нормалног контакта са Србима.

Из манастира Високи Дечани поручују да је Српска православна црква на Косову и Метохији у последње двије деценије уложила много напора да успостави нормалне односе са свима у јужној српској покрајини.

Подсјећају да је манастир био уточиште избјеглим косовским Албанацима и да је све то документовано у међународним изворима.

Монаштво поручује да су лидери Албанаца за годину дана потпуно уништили све досадашње напоре да се успостави барем минимум нормалног контакта са Србима.

- Двадесет двије године након што смо изложени отвореној дискриминацији, Српска православна црква ће користити сва правна средства да заштити свој идентитет, слободу и имовину услед агресивног понашања лидера косовских Албанаца - наведено је на Твитер налогу манастира.

Подсјетимо, косовска Влада одбија да примијени одлуку уставног суда у Приштини из 2016. године, којом је манастиру враћено власништво над 24 хектара земљишта.

Премијер у Приштини Аљбин Курти изјавио је недавно да има сумњу у одлуку уставног суда, назвавши је "одлуком Милошевићевог режима".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:40