/ - - SKRINšOT: N1
09/06/2023 u 22:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Desetine hiljada građana protestovalo ispred Vlade Srbije: "Smjena Gašića i Vulina"

Sa protesta je najavljeno da će krenuti u "nove akcije" ako do kraja sledeće nedelje ne budu ispunjeni zahtjevi, od kojih je ključni zaustavljanje promocije nasilja u javnom prostoru

Desetine hiljada građana prošetalo je danas centralnim ulicama Beograda, na poziv dijela opozicije, kritikujući odgovor vlasti nakon masovnih pucnjava u kojima je početkom maja u Srbiji stradalo 18 ljudi, prenosi MINA.

Učesnici šestog protesta "Srbija protiv nasilja" okružili su Vladu Srbije uzvikujući poruke u kojima su tražili ostavke najviših funkcionera, uključujući i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ispred Vlade su ostavljene i kartonske figure sa, između ostalih, likovima Vučića i premijerke Srbije Ane Brnabić u zatvorskim odijelima, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Sa protesta je najavljeno da će krenuti u "nove akcije" ako do kraja sledeće nedelje ne budu ispunjeni zahtjevi, od kojih je ključni zaustavljanje promocije nasilja u javnom prostoru.

Zahtjevi sa protesta su smjena ministra policije Bratislava Gašića i direktora Bezbjednosno inforamtivne agencije Aleksandra Vulina.

Građani traže i smjenu Regulatornog tijela za elektronske medije, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše kodeks i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi.

Kao zahtjev sa protesta navedena je i smjena rukovodstva Radio televizije Srbije.

Ministar prosvjete Branko Ružić podnio je ostavku nakon tragedije u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je trinaestogodišnji učenik ubio devet đaka i radnika obezbeđenja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:09