/ - FOTO: SKRINšOT, N1
30/04/2022 u 17:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА КОРАЋА: Нестао током рата кланова, спомињан пред инспекторима у ЦГ

Марко Миљковић, најближи сарадник Вељка Беливука у црногорској полицији поменуо је Филипа Кораћа након што је спријечена њихова ликвидација у Тивту и навео да сумња да је он особа која је наручила убиство

Филип Кораћ, десна рука Луке Бојовића, ухапшен је у Хрватској због сумње да је фалсификовао документа, а према ријечима његовог адвоката сам се предао полицији када је чуо да га траже, пише Kurir.rs. Он се доводи у везу са Луком Бојовићем и означени су као блиски сарадници шкаљарског клана.

Кораћ, означаван као један од најмистериознијих људи у подземљу који је, како је познато, хапшен само једном у августу 2016. године после убиства Чеде Ђокића у БиХ, прије извјесног времена напустио је Београд. Према незваничним информацијама, осим у Хрватској, Кораћ је путовао широм Европе.

- Уточиште је пронашао у Хрватској, али је наводно, повремено одлазио и у Словенију и боравио тамо. Осим тога, путовао је у Аустрију, Њемачку и Холандију. Интересантно је да се и раније спекулисало да сарадници Луке Бојовића бораве у Холандији и Белгији, нарочито после  хапшења Владимира Бановића Вотке - наводи добро обавјештени извор Курира.

Спекулише се да је после низа ликвидација блиских људи Луке Бојовића, Филип Кораћ одлучио да је вријеме да се склони, да не би постао жртва обрачуна.

- Протеклих година убијен је Лукин кум Драгослав Милорадовић, Синиша Милић Боске који је наводно био обезбјеђење, па и адвокат Миша Огњановић који је заступао Бојовића. Кораћ је после тих ликвидација практично нестао, а да су за њим трагали припадници клана Беливук Миљковић, говори и податак да су са телефона убијеног Горана Величковића покушавали да контактирају Филипа - додаје извор.

Подсјетимо, током истраге која је вођена против озлоглашеног клана који се сада терети за седам ликвидација, пронађене су фотографије унакаженог тијела Горана Величковића, навијача Партизана. На леђима убијеног било је урезано Кораћ пи*ка, а ову слику су наводно преко Скаја слали самом Кораћу и његовим сарадницима.

Марко Миљковић, најближи сарадник Вељка Беливука у црногорској полицији поменуо је Филипа Кораћа након што је спријечена њихова ликвидација у Тивту и навео да сумња да је он особа која је наручила убиство.

- Ја са њим нисам у завади, он је у завади са мном - наводно је рекао Миљковић, који је оптужен за низ бруталних убистава у кући у Ритопеку, али није објашњавао због чега мисли да Кораћ има проблем са њим.

Гордан Преглеј, адвокат Филипа Кораћа за Курир је изјавио да се њему јавио "господин Кораћ и рекао му да је сазнао да се против њега у Хрватској води поступак за кривично дјело фалсификовање исправа".

- Он је желио рјешити ту ситуацију, јер то је багателни поступак, као и стотине других за то кривично дио, нема ту мистерије никакве - објашњава бранилац Филипа Кораћа и додаје да су након тога отишли у полицију.

- Како је њему још раније одређен притвор, у истрази, јер се претпоставило да се до њега не може доћи, он је задржан у Реметинцу - додао је Преглеј и нагласио да његов клијент неће бити изручен Србији.

- Колико је мени познато, у Србији се против њега не води ниједан кривични поступак, па стога нема потребе да господин Кораћ буде изручен - појашњава он.

Како даље каже, Кораћ се тренутно налази у изолацији, јер су и у Хрватској на снази мјере против коронавируса.

- Нисам га још посјетио, то ћу учинити када прође период изолације и када посјете буду омогућене - каже  саговорник.

Иначе, за кривично дјело фалслификовање исправа у Хрватској је запрећена затворска казна од шест месеци до пет година затвора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 19:37