Фото: МУП Србије (преузето са Нова С) / - Фото: МУП Србије (преузето са Нова С)
11/06/2021 u 23:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Детаљи истраге: Сарадника "кавчана" повезују са три убиства, брутално мучио мушкарца због 2.000 еура

Осим Ђорђевића, полиција је у Бечу ухапсила и његове најближе сараднике. Трага се за још 12 особа

Аустријски званичници потврдили су да је ухапшени припадник "кавачког клана" Дарио Ђорђевић звани Декстер и сарадник Вељка Беливука осумњичен за три убиства, као и да је једног члана своје групе отео и иживљавао се над њим, јављају београдски медији и Блиц.рс.

Дарио Ђорђевић, звани Декстер, који је ухапшен у Бечу, сумњичи се да је отео свог сарадника и брутално га мучио у подруму у том граду због дуга од 2.000 еура, изјавили су аустријски званичници, који су учествовали у великој акцији хапшења у сарадњи са америчким ФБИ.

Ђорђевић, који је наводно био један од најближих сарадника Вељка Беливука и Марка Миљковића, ухапшен је 6. јуна и код њега је тада заплијењено 10 килограма хероина. Према незваничним информацијама, он се скривао под лажним именом, али је наставио да руководи огранком групе послије хапшења Беливука и Миљковића. Током његовог хапшења заплијењено је 10 килограма хероина.

- За њим Србија већ трага због сумње да је учествовао у три убиства. Његовим притварањем ријешена је отмица мушкарца из Србије који је радио за групу, али им је остао дужан 2.000 еура - изјавио је Франц Руф, генерални директор за јавну безбједност Аустрије.

Он је потврдио да је практично дио групе у тој држави којим је руководио Ђорђевић функционисао на исти начин као Беливукова група, чији је дио био, а која је ухапшена у фебруару. Аустријски званичник потврдио је да су, као и београдске „колеге“, малтретирање и сакаћење жртава снимали телефоном и снимке и слике слао другим члановима групе.

- Задобио је тешке повреде, а док су га тукли и мучили, све су снимали. На снимцима се чује како жртва цвили и моли за помоћ - рекао је Руф.

Осим мучења припадника своје криминалне групе, истрагом је откривено да је су Ђорђевић и његови сарадници и брату жртве пријетили убиством.

- Још нису сви ухапшени, за 12 њих се још трага, али су осумњичени у иностранству. Увјерен сам да ће и они бити притворени врло брзо - казао је Франц Руф.

Осим Ђорђевића, полиција је у Бечу ухапсила и његове најближе сараднике - Алексу Петровића, Предрага Боћовића, Милоша Христова, Николу Саватића, Луку Цара, Тодора Јарчевића, Петра Селаковића, Петра Милојића, Данијела Стојановића и Милуна Дукића.

Како је откривено, они су ухапшени у акцији под називом „Тркач“, која је била дио велике клопке коју је ФБИ заједно са полицијама других земаља направио за криминалце широм планете. У њој су, како је потврђено, учествовали и српска полиција, БИА и Тужилаштво за организовани криминал.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:25