/ - FOTO: PRINTSKRIN
01/09/2023 u 07:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Detalji istrage: Zgrada u Smederevu raznijeta eksplozivom?

Iako se prvo spekulisalo da je eksploziju izazvala plinska boca, novi rezultati istrage ukazuju na mogućnost da je stan na 4. spratu raznijet eksplozivom

Kontradiverzione ekipe MUP-a Srbije su tokom noći bile u zgradi gdje se sinoć oko 20.30 sati dogodila eksplozija u kojoj je život izgubila jedna osoba, a dvije su povrijeđene. 

Iako se prvo spekulisalo da je eksploziju izazvala plinska boca, novi rezultati istrage ukazuju na mogućnost da je stan na 4. spratu raznijet eksplozivom, prenose mediji.

- Vjeruje se da je korišteno više kilograma eksploziva velike razorne moći - otkriva za Telegraf.rs izvor iz istrage.

Forenzičari su tokom čitave noći prikupljali dokaze ispred i u zgradi gdje se tragedija dogodila.

Pričinjena je velika materijalna šteta i na drugim stanovima, a stanarima nije bilo dozvoljeno da uđu u zgradu sve dok je trajao uviđaj.

U ovom trenutku nije poznato ni ko je osoba koja je izgubila život u eksploziji, kao ni da li je bio u pitanju ciljani napad, odnosno koji je motiv za zločin koji je potresao Smederevce.

Veliki broj građana se sinoć okupio na gradskom trgu i nijemo posmatrao brojne policijske ekipe koje su češljale svaki metar tragajući za dokazima.

Jedan od stanara zgrade, čiji su otac i ljubimci bili u stanu u trenutku eksplozije, kaže za Telegraf.rs da su policijske ekipe stigle brzo i da su svi stanari odmah evakuisani.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 18:41