/ -ИЗВОР: ФОТО: МУП.ГОВ.РС (случај "Дурмитор")
09/02/2022 u 16:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Детаљи о смрти вјештака који је био на мети Дијане Хркаловић

Комшије из зграде на Вождовцу у Београду, за Курир су испричале да су јуче око 7.15 сати чули прасак, а да су се јако узнемирили када су схватили да је Тамара скочила с петог спрата

Трагична смрт Тамаре Качар Новаковић (50),  судског вјештака и стручњака за ДНК, потресла је њене комшије и пријатеље, који су нам видно узнемирени испричали да је Тамара оболела прије двије године, а узрок томе, како тврде, били су притисци и тортура коју је претрпјела од бивше државне секретарке у МУП, Дијане Хркаловић,пише Kurir.rs.

Вjештак МУП РС пронађен мртав: Хркаловић га прогањала због случаја повезаног са шкаљарцима?

Комшије из зграде на Вождовцу у Београду, за Курир су испричале да су јуче око 7.15 сати чули прасак, а да су се јако узнемирили када су схватили да је Тамара скочила с петог спрата.

- Она је, колико смо чули, јуче била у стану с дјететом. Оно је видио да нема маме, па је позвало тату. Он иначе не зна да му је мајка настрадала. Јуче су га одвели рођаци како не би схватило шта се десило - причају комшије. Они кажу и да је Тамара била дивна жена, али да је последњих година преживјела бројне трагедије.

- Прво јој је умрла мајка, а у новембру прошле године и отац. Остала је и без посла. Колико знамо баш је патила због премјештаја на друго радно мјесто и стално се жалила због тога - кажу  они.

Познаници покојне жене кажу и да су њени проблеми у МУП-овом Националном криминалистицко-техницком центру (НКТЦ) почели када је 2019. године свједочила у случају познатом као "Дурмитор". ђ

Подсјетимо, 1. јуна 2017. у ресторану "Дурмитор" ухапшени су људи које је тадашње руководство полиције означило као особе блиске шкаљарском клану. Међу њима је био и Милош Ниловић Руњо, за ког се сумња да је био главна мета хапшења. Тамара Качар била је ангажована да вјештачи ДНК трагове на оружју које је полиција тада пронашла.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 00:33