/ - FOTO: KURIR
16/04/2022 u 18:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Детаљи убиства Шарићеве "десне руке": Миловац био мета и у болничкој постељи

Наложили су и да се убију два полицајца која га чувају. За убиство Миловца у болници понудили су додатних 50.000 непознате валуте

Дарко Шарић и криминална група коју је, како се сумња, формирао, а која је ухапшена у великој међународној акцији полиције, како је Kurir писао, сумњиче се за убиство Милана Миловца Цигле, пише Kurir.rs.

Миловац је, подсјетимо, био Шарићева десна рука, а 11 година се о њему ништа није знало.

Миловац је убијен прошле године у Еквадору, а због његовог убиства у паралелној акцији хапшења у Хрватској, ухапшени су Петар Ћосић звани Шарац, Мануел Вулић, као и још неколико особа. Ћосић је, према писању медија, од раније познат полицији, а хапшен је у акцији Догма због шверца 339 килограма кокаина и осуђен је на четири године затвора.

Како се наводи у документу у који је Курир имао увид, док су умјешани у злочин пратили Миловца, поруке о њему и плановима размењивали су преко "скаја". Наводно, дописивали су се чак и о томе колико времена проводи у теретани, који аутомобил вози, а потом ангажовали две особе да га убију.

Тог 13. новембра 2020. Миловца су пресрела два мушкарца на мотору и око 13 сати запуцали на њега. Међутим, нису га убили, и Миловац је тешко повријеђен пребачен у болницу. Незадовољни тиме што је Миловац преживио напад, Ћосић и НН лице, како се наводи у наредби за спровођење истраге, Вулићу су наредили да пронађе двоје особе да Миловца докрајче у болници.

- Наложили су и да се убију два полицајца која га чувају. За убиство Миловца у болници понудили су додатних 50.000 непознате валуте, а за убиство полицајаца у болници по додатних 20.000. За то су ангажовали двојицу колумбијских држављана, али до убиства у болници није дошло, јер је један Колумбијац ухапшен. Миловац је потом пуштен на кућно лијечење, али је због компликација преминуо 11. јануара прошле године - наводи се у документу хрватског тужилаштва.

Како су писали хрватски медији, према сумњама УСКОК-а, Ћосић је у периоду од новембра 2019. године до 12. априла 2022. повезао неке од осумњичених и више људи у Хрватској, Белгији, Шпанији, Њемачкој, Грчкој, БиХ, Колумбији и Еквадору ради шверца кокаина, а у тој групи је био и Милан Миловац звани Цигла.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 02:58