Hrkalović / -FOTO: FILIP PLAVčIć
05/08/2022 u 12:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Dijana Hrkalović tužila srpske portale i tabloide

Bivša državna sekratarka MUP-a tužila je Kurir, Srpski telegraf, Republika.rs, list Alo, Srbiju Danas i Mondo

Bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović podnijela je ukupno 16 tužbi protiv medija tražeči novčanu naknadu zbog objavljivanja informacije, saznaje Danas.

Prema informacijama koje je Danas dobio iz Višeg suda u Beogradu, od 16 tužbi po Zakonu o javnom informisanju i medijima jedna je riješena presudom kojom je djelimično usvojen tužbeni zahtjev.

U pitanju je prvi spor ove vrste koji je pokrenula Hrkalović protiv Adria media grupe, izdavača dnevnog lista Kurir.

Još dva postupka koje je incirala Hrkalović su obustavljena nakon što je ona povukla tužbu. Interesantno je da su obje ove tužbe bile podnijete takođe protiv Adria media grupe, ali zbog informacija objavljenih na sajtu Kurir.rs.

Ono što je upadljivo u spisku medija koje je tužila Hrkalović je razlika u njihovoj uređivačkog koncepciji. Naime, prvih deset tužbi bivša državna sekretarka MUP-a podnijela je protiv medija u kojima dominira tablodna uređivačka politika.

Najveći broj njih, odnosi se na medije koji imaju izrazito blagonaklon odnos prema članovima partija na vlasti.

Pored već spomenutog Kurira, tužbama Hrkalović obuhvaćeni su bili i Srpski telegraf, kao i njihov portal Republika.rs, list Alo i njihov portal, portali Srbija Danas i Mondo.

Među njima tužbe su bili podnijete i protiv portala Direktno.rs i Nova.rs (po dvije tužbe) koji ne bi mogli da se podvedu pod “provladine” medije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
10. avgust 2022 13:27