Дијана Хркаловић / - РТС
20/10/2021 u 11:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дијана Хркаловић уложила жалбу: Тражи да се брани са слободе

Хркаловићева се кривичном пријавом терети да је утицала на начелника одељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића

Одбрана бивше државне секретарке у Министарству унустрашњих послова Дијане Хркаловић, уложила је данас жалбу на решење којим јој је у петак увече одређен притвор до 30 дана, којом тражи да јој притвор буде укине и омогући јој се одбрана са слободе, prenosi Nova S.

О жалби ће наредних дана одлучивати кривично ванпретресно вijеће Посебног одељења Вишег суда у Београду (Специјални суд).

Хркаловићевој је одређен притвор због опасности да ће утицати на свjедоке, а како су сви свjедоци активни полицијски службеници, овај разлог за притвор је, према ставу једног од њених бранилаца Ненада Тасића, апсурдан.

-То да она утиче на активне полицајце је исто као кад би јој се притвор одредио да не би могла да утиче на судију или тужиоца-рекао је за  адвокат Тасић.

Хркаловићева се кривичном пријавом терети да је утицала на начелника одељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави благовремено неке извjештаје тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатом као „убиство на шинама“, за које је био оптужен, а касније правосназнзо ослобођен Вељко Беливук, сада оптужен за најбруталнија кривична дjела као вођа криминалне групе „Принципи“.

Ови извjештаји, према рijечима адвоката Тасића, немају везе са ДНК анализама, како се то појавило у неким новинама.

Све наводе кривичне пријаве Хркаловићева је негирала на саслушању у тужилаштву.

Она се терети за кривично дjело трговина утицајем, а Миленковић за кривично дjело злоупотреба службеног положаја.

Хркаловићева је ухапшена у петак, 15. октобра, након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а и исте ноћи јој је одређен притвор, док се Миленковић брани са слободе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:04