Драган Ђилас / - интернет
26/08/2022 u 21:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đilas: Nebitno ko će biti mandatar, to će biti jedna vlada kontinuiteta

- Pretpostavljam da je razlog odlaganje nekih teških odluka koje moraju da se donesu i kupovina vremena da ta vlada krene što kasnije jer je situacija jako teška. Više nemamo nijednu oblast u kojoj imamo laku odluku, rekao je Đilas

Mislim da je potpuno nevažno ko će biti mandatar, to će biti jedna vlada kontinuiteta. Nastaviće sa onom politikom koju smo mi kritikovali svih ovih prethodnih godina. Ne očekujem nikakve promjene i što se SSP-a tiče potpuno je nebitno ko će biti formalno predsjednik te vlade. Mnogo se ministara promijenilo otkad je na vlasti Srpska napredna stranka, ali ne vidim da se nešto promijenilo na bolje, rekao je predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

- Pretpostavljam da je razlog odlaganje nekih teških odluka koje moraju da se donesu i kupovina vremena da ta vlada krene što kasnije jer je situacija jako teška. Više nemamo nijednu oblast u kojoj imamo laku odluku, rekao je Đilas za Nova.rs.

Predsjednik SSP-a navodi i da danas probleme imamo zbog nestručnosti vlasti.

- Problem sa snabdjevanjem strujom nemamo zbog stranih faktora i rata u Ukrajini, nego zato što je EPS u potpunom raspadu. Umjesto da izvozimo broj megavata koji smo izvozili 2016. godine i koji bi nam donio između 500 i 800 miliona eura po ovim cijenama koje je spomenuo gospodin Mali, mi ćemo ove godine uvesti struje i uglja za milijardu eura. To je milijardu i po u rupi budžeta, kazao je lider SSP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 18:12