/ FOTO: OBJEKTIV.RS/TAMARA TRAJKOVIC
18/10/2021 u 18:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђилас о Хркаловићевој: Упозоравали смо јавност на њу више пута

Вељка Беливука је створио Вучићев режим, тврди опозиционар у Србији

Предсједник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је да је опозиција у Србији више пута упозоравала да бивша државна секретарка Министарства унутрашњих послова Дијана Хркаловић "прелази своја овлашћења и организује прислушкивање опозиционих политичара".

- Тада кад смо то говорили, ти исти који је данас нападају и проглашавају за кривца за све лоше што се десило у полицији и око полиције, су је бранили и говорили да ми то радимо из некаквих профитерских разлога - рекао је Ђилас.

Он је оценио да је пред очима свих грађана „распад државе“, јер се осам мјесеци слушало о 1.800 разговора предсједника Србије Александра Вучића „са 26 поштених и дивних људи“.

- На крају се испоставило да је све рађено у складу са законом, на предлог полиције и тужилаштва, суд је одобрио. Никад нисмо сазнали ко су ти људи, ни шта је предсједник са њима разговарао - рекао је Ђилас.

Он је поменуо и случајеве „Јовањица“ и клан Вељка Беливука, оцјењујући да су ти људи „произведени од стране режима“.

- Почевши од Салета Мутавог који је водио ту групу, па онда Беливука који је ту групу преузео, који је, као што знамо, служио за разбијање демонстрација, а за то му је дозвољено да се бави најтежим криминалним дјелима и да на крају толике људе убијају- закључио је Ђилас.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 00:21