Драган Ђилас / -ФОТО: ССП
28/03/2023 u 12:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đilas: Već kasnimo sa sankcijama Rusiji, narodu reći i ono što ne želi da čuje

On je kazao da je Srbija „prezadužena i ekonomski ugrožena“ zemlja i da je politika Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije ponovo guraju u samoizolaciju, i da je zato potrebno uskladiti spoljnu politiku sa EU

Predsjednik Stranke Slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da Srbija mora da uvede djelimične sankcije Rusiji ako želi da napreduje.

Đilas je za TV Nova rekao da se „već kasni“ sa odlukom o uvođenju sankcija Rusiji, a da se posledice osjećaju više, prenio je SSP.

„Iako znam da većina građana ne podržava ovaj stav ja ga iznosim jer smatram da politika znači odgovornost, a to znači reći narodu istinu i ono što nekad ne želi da čuje“, rekao je Đilas.

On je kazao da je Srbija „prezadužena i ekonomski ugrožena“ zemlja i da je politika Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije ponovo guraju u samoizolaciju, i da je zato potrebno uskladiti spoljnu politiku sa EU.

Prema njegovim riječima, ukoliko bi došla na vlast SSP bi „završila pregovore o članstvu u Evropskoj uniji za četiri godine“, nakon čega bi bile potrebne još dvije godine „za ratifikacije ugovora o pristupanju u parlamentima EU, što znači da će Srbija postati član Unije 2030. godine„.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 07:52