Nedić  / -FOTO: NIKOLA TOMIć, TELEGRAF
24/11/2022 u 20:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Direktor beogradske škole skratio časove zbog utakmice: Orlovi pobjeđuju!

Bolje djeca na miru da gledaju utakmicu, nego da bježe iz škole, poručuje Nedić

Časovi u Drugoj Ekonomskoj školi u Beogradu danas su skraćeni, a razlog je utakmica srpske reprezentacije na Mundijalu.

Časovi su skraćeni danas na po pola sata drugoj smjeni, a s obzirom na to da "Orlovi" igraju u ponedjeljak 28. novembra, časovi će biti skraćeni i jednoj i drugog smjeni.

Na ovaj istorijski poduhvat koji će obradovati učenike, odlučio se, niko drugi nego direktor škole Dejan Nedić, poznati sudijski analitičar.

- Zbog velike istorijske utkamice naše reprezentacije na Mundijalu sa Brazilom, koja se igra u 20 sati, a da bismo mogli mi da gledamo utakmicu na miru, skratićemo nastavu u četvrtak posle podne - navodi se u obavještenju direktora Nedića.

Nedić je za Telegraf.rs kazao da je bolje da skrati časove nego da djeca dobiju neopravdani zbog bježanja, a razlog za to je patriotski.

- Na veliki zahtjev mojih momaka i djevojaka, skratio sam časove. Bolje djeca da na mirzu gledaju utakmicu, nego da bježe iz škole- kazao je direktor. 

Na pitanje da li će za svaku utakmicu da skraćuje časove, Nedić kaže da neće, ali, ipak, izdvaja one za koje bi to učinio.

- Neću skratiti sigurno ako ne bude značajna. A skratiću ako bude sa Švajcarskom značajna. Prvo moramo da budemo za patriotizam. Neću da djeci dam neopravdani, jer bježe zato što hoće da gledaju patriotsku utakmicu. Zato im ja to omogućujem. Nikada nisam skratio nastavu zbog drugih zahtjeva, ali zbog sporta ću uvijek da skratim. Mi smo sportska nacija. Samo da pobijedimo večeras- uzbuđen je Nedić. 

Njegova prognoza je - pobjeda Orlova.

- Ako pobijedimo sjutra u školi ima da bude praznik. Onda ćemo da pravimo novi film. Neće biti "Montevideo", nego "Katar i Doha". Sve ide po planu, samo da nam Mitrović i Kostić zaigraju- zaključuje Nedić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:59