Марко Миљковић и Вељко Беливук Фото: Принтсцреен/Тв Пинк
19/09/2021 u 22:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Досије Беливукове екипе: Од убиства из воза до шверца наркотика, отмица и рушења клубова

Бојан Хрватин, навијач Рада, који се кандидовао за свједока сарадника, једини је у прошлости осуђен за тешко убиство. Заклао је навијача Вождовца Бојана Мајића 2005. у возу

Већина чланова клана, Вељко Беливук и Марко Миљковић, прије хапшења 4. фебруара, полицији су уопштено били непознати због монструозних злочина, али су ухапшени и осуђени углавном због дроге, насилничког понашања и оружја. Злогласни клан разбијен је у фебруару и тренутно се терети за седам бруталних убистава, отмице, силовања и трговину дрогом и оружјем. Оптужница је подигнута против 32 особе, а неке раније нису осуђиване, пише Kurir.rs.

Злочин у возу

- Бојан Хрватин, навијач Рада, који се кандидовао за свједока сарадника, једини је у прошлости осуђен за тешко убиство. Заклао је навијача Вождовца Бојана Мајића 2005. у возу. Практично, он је једини војник који је извршио исти злочин прије бруталних убистава у кући у Ритопеку - каже извор Kurira.rs и додаје да је Хрват осуђен на 15 година затвора, а из затвора је пуштен раније прошле године.

Хрватин је у затвору упознао Милоша Будимира, који је учествовао у свих пет ликвидација у Ритопеку.

Дрога и отмица

- Браћа Милош и Марко Будимир осуђени су за трговину дрогом прије него што су ухапшени због убиства - каже извор.

Нишлија Марко Андрић Кузман, оптужен за учешће у убиству Милана Љепоје, помињан је у јавности 2007. године.

- Тада је ухапшен због учешћа у отмици малолетног кошаркаша, сина нишког политичара. Сумња се да је младић са још двојицом отет у близини дворане Chair, одвучен у аутомобил, а затим одведен на брдо Виник, гдје је био злостављан, претучен мреном, резан бритвом и угасен цигаретама. Андрић је осуђен и због илегалног оружја - подсјећа извор.

Још једном члану клана суди се за убиство, а ради се о Миловану Тадићу, бившем заручнику старлете Тијане Ајфон.

- Апелациони суд у Београду укинуо је љетос првостепену пресуду Вишег суда којом је Тадић осуђен на пет и по година затвора јер је у децембру 2015. године нанио повреду Слободану Вукићу, госту "Тилта" клуб у којем је био заштитар. Апелациони суд наложио је ново суђење. Тадић је такође осуђен због продаје кокаина, али је пресуда укинута - каже извор и додаје да се најновијом оптужницом Тадића терети за отмицу и трговину дрогом.

Вође монструозне банде

Вељко Беливук и Марко Миљковић дошли су у жижу јавности у јануару 2017. године, након што је каратиста Властимир Милошевић, кум Марка Миљковића, убијен на трамвајским шинама у Београду.

- У мају 2018. године Апелациони суд у Београду ослободио га је оптужби за помагање у овом убиству Беливука и Миљковића, као и Мирка Којића. У оптужници се затим наводи да је непознати убица испалио десет хитаца из "шкорпиона" пригушивачем на Милошевића. Миљковић и Којић оптужени су за куповину аутомобила Мазда 626, а Беливук за крађу регистарских ознака из другог аутомобила и стављање на Мазду - подсјећа извор Курира.рс. и истиче да је Беливук претходно провео годину дана у кућном притвору без електронског надзора. напад на безбедност тадашњег директора ФК Партизан Милоша Вазуре.

Марко Миљковић је прије овог хапшења осуђен на условну казну од осам мјесеци.

Рушење клубова

Оптужени чланови криминалне групе Борис Карапанџић и Александар Вучељић осуђени су због рушења кафића бившег вође Алкатраза Александра Вавића на Карабурми 2013. године.

- Карапанџићу се суди и због рушења клуба "Комитет" 2018. године, а током боравка у кућном притвору са наногицом убио је пјешака у саобраћајној несрећи, ћебад који је трчао преко аутопута у Београду. Због тога није процесуиран, јер је утврђено да је пјешак изазвао несрећу. Осуђен је и због дроге и оружја - каже извор.

Није осуђен

Драганић и Лалић учествовали су у пет ликвидација

Срђан Лалић, Владе Драганић, Владо Георгиев и његова супруга Слађана Секулић, као и десетак других, никада раније нису били на оптуженичкој клупи.

-Занимљиво је да Лалић, који је скоро био организатор бруталне и невиђене тортуре, нема полицијски досије. Из комуникација чланова клана, али и неких признања, овај ИТ стручњак је готово смислио како да што више повриједи жртве, а позната је и његова насмијана фотографија прије клања једног од отетих мушкараца. У свим убиствима учествовао је и Драганић, у чијој је кући била такозвана клаоница - подсјећа извор Kurira. rs.

(Kurir.rs - Kurir tim)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:20