/ FOTO: KOSOVO ONLAJN
24/10/2021 u 19:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Драгица Гашић: Самоћа ме убија, још увијек ни у продавницу не могу да уђем

Да није полиције одавно бих напустила стан, прича српска повратница из Ђаковице

Мада је прошло неколико мјесеци од њеног повратка, српска повратница из Ђаковице Драгица Гашић још увијек не може ни у продавницу да уђе, како би се снабдјела основним животним намирницама.

У разговору за Kосово онлајн истиче да ипак неће да напусти свој стан и да је захвална је Kосовској полицији што је све вријеме чува.

- Да није полиције одавно бих напустила стан - почиње своју причу Драгица. 

Додаје да су полицајци 24 сата испред њене зграде и брину о њеној безбједности.

- Да ми нешто купе не смију ни они, кажу да није њихова дужност да ми купују намирнице, него да ме чувају. Долазе и питају ме како сам и да ли имам неки проблем - каже Гашић.

Очекивала је да ће, након повратка у свој родни град, остварити комуникацији са некадашњим комшијама и истиче да је у тој процјени погријешила.

Због тога је додатно нарушила здравствено стање које је, додаје, ионако крхко, јер годинама болује од дијабетеса.

- Неопходно ми је да ми доктор да ми дође и обиђе ме, измери притисак и шећер. Мало сам и због психичког стања почела да се тресем, ваљда због самоће и страха. Убија ме та самоћа и слабо ми ко долази осим турских војника Kфора. Понедјељком и четвртком дођу и њима се радујем - кроз сузе прича Драгица.

У снабдјевању намирницама и основним животним потребама помаже јој и пријатељ Вуксан Гојковић из Kлине.

- Прије је долазио сваки други дан, сад од викенда до викенда. Не ради нигдје, нема пара за гориво, јер све то изискује трошкове. Чујемо се телефоном и пита ме како се сналазим. И он је у тешкој ситуацији, без плате и родитељи су му болесни - испричала је Гашић.

Драгица је захвална људима добре воље, који јој помажу и пружају подршку. Потребни су јој столице и сто, а са доласком јесени и кишних дана настао је и нови проблем, јер дио стана прокишњава и потребно је реновирање.

Косово онлајн подсјећа да локална власт у Ђаковици још увијек не дозвољава уградњу нових блиндираних улазних врата, која је Драгица добила за стан, како би осигурала своју безбједност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:56