Петровић / Фото: Јутјуб, Балкан Инфо
21/02/2022 u 21:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановића подржавао током литија: Петровић жели да буде предсједник Србије

Против Петровића су поднијете кривичне пријаве због надриљекарства и хомофобије

Излазак на парламентарне изборе у Србији најавио је Мирољуб Петровић, самозвани доктор медицине, а себе је називао заговорником теорије креационизма и враћања теократије.

Основао је и групу грађана „Др Мирољуб Петровић – Да се зна ред“, са којом излази на изборе. Он је у подкасту „Дијалог“ наговијестио, а у обраћању на свом Јутјуб каналу озваничио своју намеру да изађе на парламентарне изборе заказане за 3. април.

Друштвеним мрежама је кружио плакат са натписом Петровићеве групе грађана и амблемом његовог удружења грађана “Теолошки покрет“, као и позивом за донације и прије него што је Петровић кандидатуру озваничио.

- Иду само на парламентарне изборе јер се у Скупштини доносе закони и “кроји судбина и Београда и Ниша и сваког села у Србији - каже у видео обраћању Петровић.

Широј је јавности постао познат као гост продукције Балкан Инфо, гдје је махом заговарао увођење теократије, враћање Душановог царства, али и увођење смртне казне. Мирољуб је након тога постао својеврсна звијезда Интернета.

Петровић је подржавао лидера Праве Црне Горе Марка Милачића, као и предсједника Двери Бошка Обрадовића, називао их “бритким сабљама“, али им је и савјетовао да буду уз власт како би се изборили за своје вриједности.

Често је у својим јавним иступима истицао да је поносан на своје поријекло из племена Кучи, а опозиционог лидера ДПС партије Мила Ђукановића за вријеме литија је подржавао, док је истовремено нападао митрополита Амфилохија, наводећи да треба да му се извини. 

Kао противник званичног школства, Петровић је оснивач и директор Центра за природњачке студије, као и низа онлајн неакредитованих института – Института за природну медицину, Института за органску пољопривреду, Института за националну историју.

Вријеђао и хомосексуалце, а због надриљекарства и хомофобије против Петровића јњ удружење грађана “Егал” поднијело тужилаштву у Београду кривичну пријаву 2017. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 18:58