Бранислав Недимовић / - Бранислав Недимовић
02/11/2021 u 15:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукић: Недимовић дочекао Кривокапића као одрпанко

Али очито је да Београду није стало до поправљања односа с Подгорицом, закључио је Срећко Ђукић

Бивши амбасадор и дипломата Срећко Ђукић изјавио је данас да је непојмљиво у  дипломатији да министар пољопривреде дочекује премијера једне суверене земље у излизаним фармеркама и без кравате, пише Nova S.

Црногорског премијера дочекао српски министар у фармеркама без кравате

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде Бранислав Недимовић данас је у име Владе Србије дочекао црногорског премијера Здравка Кривокапића, који је по први пут дошао у званичну посјету Србији.

У част доласка премијера Кривикапића, на београдском аеродрому је био постављен шпалир гарде Војске Србије, а министар Недимовић се као домаћин појавио неуобичајено обучен, без кравате и одјела у  фармеркама, што је мимо свих протокола.

-Онако како је министар Недимовић дочекао премијера Кривокапића, не дочекују се ни гости на слави. Недимовић се на званичном дочеку премијера појавио обучен као одрпанко. Министар може да дочека премијера друге земље, али мора да буде уљуђен- рекао је Ђукић агенцији Бета.

По његовим ријечима, Кривокапић је гост српске премијерке Ане Брнабић и она је морала да га званично дочека.

-Ово што се данас десило на дочеку Здравка Кривокапића је чин не уважавања према званичном госту и црногорској држави. Одмах се показало да та посјета за Србију има другоразредни значај и да ће та посјета бити безрезултативна-- сматра Ђукић.

Додао је да с обзиром на комплексност односа између Србије и Црне Горе, црногорског премијера је морала да дочека Ана Брнабић и она данас од тога није могла да има преча посла.

-Али очито је да Београду није стало до поправљања односа с Подгорицом“-закључио је Срећко Ђукић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:19