/ - Убиство Милића-Београд (ФОТО: О. БУНИЋ/РАС СРБИЈА)
31/05/2021 u 16:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дуловић оптужен за помагање у ликвидацији сарадника Луке Бојовића

Њему се судити у одсуству, јер није још изручен Србији из Црне Горе, гдје служи затворску казну због трговине дрогом

Београђанин Дарко Дуловић (31), оптужен је за помагање у ликвидацији Синише Милића Боскета, јавља Блиц.рс. Ово убиство је извршеникоји прије три године док се Милић се налазио у аутомобилу, тада је  дигнутом у ваздух у Београду, док је чекао зелено свјетло на семафору. Дуловићу ће се судити у одсуству, јер није још изручен Србији из Црне Горе, гдје служи затворску казну због трговине дрогом.

Почетак суђења је заказан за сутра припремним рочиштем пред Вишим судом у Београду.

Оптужен је за кривично дјело тешко убиство у помагању, прецизирала је за Тањуг портпаролка тужилаштва Ивана Ракочевић. За њим је на снази потјерница и решење о одређивању притвора.

Дуловић је недуго након убиства Милића ухапшен по потјерници Црне Горе, гдје служи затворску казну од две и по године затвора због трговине дрогом, пише Блиц.рс.

Током истраге за убиство Милића испитан је у црногорском затвору у Спужу, гдjе се према писању медија, бранио ћутањем.

Милић је бивши припадник Специјалних антитерористицких јединица, који се након тога бавио обезбjеђивањем личности. Српски медији пишу да је чувао Филипа Кораћа, блиског сарадника Луке Бојовића главног сарадника шкаљарског клана, али да је био њихов близак сарадник.

Бојовић је ухапшен у Шпанији 2012. и осуиђен на 18 година затвора због држања арсенала оружја.

И он и Кораћ се у Србији више не терете за за кривична дjела, иако су повезивани раније са низом убистава и других криминалних радњи.

Аутомобил који је возио Милић експлодирао је у 13 сати, на семафору на прометној раскрсници Устаничке улице и Јужног булевара, 19. јуна 2018. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 19:40