Darko Šarić / BLIC - BIA BEZBEDNOSNO INFORMATIVNA AGE
16/06/2022 u 12:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Двојици припадника Шарићеве криминалне групе укинут притвор

Притвор им је укинут "по сили закона", јер у року од 60 дана није дошло до њиховог оптужења од стране Тужилаштва за организовани криминал

Специјални суд у Београду укинуо jе притвора Данилу Одовићу и Александру Бошковићу, осумњичњиченим припадницима организоване криминалне групе Дарка Шарића, преноси Blic,rs.

Притвор им је укинут "по сили закона", јер у року од 60 дана није дошло до њиховог оптужења од стране Тужилаштва за организовани криминал, потврдила је за Тањуг портпарол Вишег суда Татјана Матић.

Наиме како се осумњиченима на терет ставља извршење кривичних дјела за која је запрећена максимална казна затвора до пет година, с обзиром на то да је питању скраћени поступак, њима притвор може трајати до 60 дана, уколико се не поднесе оптужни предлог.

Одовић и Бошковић су 10. јуна пуштени да се бране са слободе, док је истог дана продужен притвор Шарицу и још тројици осумњичених.

Одовић је ухапшен заједно са Шарићем 14. априла, док се Бошковић предао полицији неколико дана касније.

Одовић и Бошковић се, као и још неки припадници групе, терете да су поступајући по налозима осумњиченог Шарића, организовали набавку, а потом и набавили експлозивну направу, прикупљали податке о путничком возилу, мјесту паркирања возила, адреси становања, дневној рутини Горана Николашевића, фотографисали возило, обезбједили станове за скривање лица која би извршила подметање експлозивне направе и новац за награду непосредним извршиоцима кривичног дјела.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:31