Policija / - ilustracija
17/03/2024 u 08:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Eksplozija kod Tutina: Djeca se igrala bombom, pa je bacila

Grupa djece u selu Suvi Do, u opštini Tutin pronašla je bombu, kojom su se zaigrali, a potom je bacili na obližnju livadu gdje je i eksplodirala, piše Radio TV Novi Pazar.

Samo pukom srećom izbjegnuta je tragedija, jer je policijskom istragom utvrđeno da je bomba bila namijenjena nekom iz sela kod Tutina i postavljena ispod automobila, ali je na sreću ispala prije nego što je eksplodirala, ističu mještani, navodi Radio TV Novi Pazar.

Kako mještani prenose, sve se odigralo u četvrtak veče kada su u blizini seoske džamije primijetili nepoznato lice koje je vozilo automobil marke “pežo karavan”, sive boje i koje je nakon kraćeg zadržavanja napustilo selo, prenosi N1.

- Sumnjamo da je taj momak bombu postavio dok su vjernici u džamiji klanjali teravije. Kako je džamijski makadamski put koji vodi prema glavnom seoskom putu u lošem stanju, bomba je spala sa automobila ispod kojeg je postavljena. Tu bombu su djeca našla u petak, neko vrijeme se igrala sa njom, nisu bila sigurna da li se radi o nekoj igrački ili o pravoj bombi, pa su je slikali. To je trajalo neko vrijeme, sve dok jedan od starijih dječaka, nije bombu bacio na livadu, gdje je ona eksplodirala. Eksplozija je bila toliko jaka, da se cijelo selo zatreslo -rekli su mještani.

Incident je izazvao ozbiljnu zabrinutost i strah među mještanima. Lokalna policija je intervenisala odmah nakon incidenta i obavila istragu na mjestu događaja.

Kako RTV Novi Pazar saznaje meta napada je direktor Doma za lica ometena u mentalnom razvoju u Tutinu Omer Đondić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 21:59