Елма Зукорлић / - принтскрин
06/11/2021 u 15:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Елма Зукорлић, Муаремова друга жена, о браку и свом супругу: Имао више вјере у мене него ја сама

Супруг ми је био највећа подршка када сам основала своју фирму и морам признати да је у тешким тренуцима, када сам хтјела да одустанем, имао више вјере у мене него ја сама, каже Елма Елфић Зукорлић

Муамер Зукорлић, потпредсједник Народне скупштине Републике Србије, предсједник и главни муфтија Мешихата Исламске заједнице у Србији преминуо је данас.

Елма Елфић Зукорлић је друга супруга Муамера Зукорлића, с којим је у легитимном браку добила четворо дјеце. Она успјешно води први приватни вакуф универзитет у Србији.

У интервјуу за Базар прије двије године одговарала је на разна питања у вези са модом и браком, а ево шта је рекла о супругу и ономе што не смије да носи.

- Муслиманка може да прати моду све док она не урушава основне шеријатске принципе одијевања, а то је да одјећа није прозирна и тијесна. Ја волим моду, али је не пратим слијепо. Изградила сам свој стил и трендове пратим искључиво у оној мјери у којој сматрам да мени то пристаје. Шанел и Диор имају линије које јако волим, тим прије што одликују укус моје мајке, тако да сам уз ове брендове расла и имам неке њихове комаде. Али веома цијеним и домаће дизајнере и често купујем њихове моделе. Међу њима су Верица Ракочевић, Сузана Перић, Игор Тодоровић и Сеџда Зукорлић.

Елма се, иначе, бави менаџментом на Универзитету у Новом Пазару, а на питање да ли је од мужа тражила дозволу да ради ван куће, каже:

- Супруг ми је био највећа подршка када сам основала своју фирму и морам признати да је у тешким тренуцима, када сам хтјела да одустанем, имао више вјере у мене него ја сама. Ако то сматрате дозволом – да, добила сам је са првом идејом коју сам му изложила.

Што се тиче брака са муфтијом, Елма је у овом интервујуу рекла како је њихов брак заснован на верско-шеријатским принципима и као такав привлачио је велику пажњу.

- Данас, као родитељи четворо деце, водимо сасвим нормалан породични живот, посвећени деци и пословима којима се бавимо. Деца нам дају посебну динамику и пружају велику радост. Посебно освежење нам је најмлађи син. У том смислу, атракција су само љубав и поштовање које смо успели да негујемо и одржавамо истим интензитетом пуних 14 година- рекла јер она тада. 

(Базар)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:24