FOTO: PRIVATNA ARHIVA (Курир.рс)
19/09/2021 u 20:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ево како је Станисављевић кашиком ископао тунел и побјегао из затвора у Крушевцу

Ово сам урадио из револта и могу већ сутра да се вратим у затвор - рекао је он.

Приjе тачно пет мjесеци изведен је филмско бjекство из затвора у Крушевцу какав Србија не памти, а бјегунац Славиша Станисављевић (41), који је и смислио план и даље није лоциран, ни ухваћен, пише Blic.rs.

- Није ухваћен и даље је у бјекству - рекао нам је његов адвокат Ацо Шћекић и додао да се чује са Славишом, али да не зна гдје се он налази.

- Осуђен је без доказа, једини "доказ" је била изјава осуђиваног криминалца да му је Славиша дао дрогу. Потом, десило се да је у Јагодини украден ауто, једна жена је видјела тај ауто како је прошао поред ње и он је ишао на препознавање, а њему нису дали адвоката. Прикачили су му сва могућа дјела која нису могли дуго да рјеше. На дроги нема његов ДНК - тврди Шћекић.

Филмско бјекство из затвора

Славиша Станојевић се огласио након бјекства за српске медије и тада је објаснио како је побјегао.

- Почео сам да са још једним затвореником правим рупу. Рупа је водила на таван, биле су ту неке летвице, даске и мрежа. Све смо то пробили са двије кашике које смо узели из кухиње, па сам онда испомјерао црепове и преко крова прекршајног одељења и касарне побјегао са другим затвореником. Ово сам урадио из револта и могу већ сутра да се вратим у затвор - рекао је он.

Навео је тада да никада није шверцовао дрогу.

- Осуђен сам на основу изјаве једног свједока па ме је пресуда у петак повриједила и из револта сам одлучио да побјегнем. Ухапшен сам 2019. на граници са Албанијом по српској потјерници, а судило ми се због шверца шест килограма марихуане. Дрогу никада нисам шверцовао - тврди Станисављевић за којим и даље траге потрага.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 02:04