Радоје Звицер / - Радоје Звицер
26/05/2022 u 12:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФБИ и ДЕА: Звицер планирао ликвидацију шефа београдске полиције

Сумња се да је мотив планирања атентата разбијање групе Вељка Беливука, 4. фебруара 2021. године.

Вођа кавачког клана Радоје Звицер и његови најближи сарадници Никола Вушовић са Врачара, звани Луди Џони, и Д. Ј. планирали су убиство Веселина Веска Милића, актуелног начелника београдске полиције и саветника предсједника Србије Александра Вучића, екслузивно сазнаје Alo.rs.

Извор наводи да се за планирање атентата на Милића сазнало када су готово све европске и свјетске безбједносне агенције и службе пресреле поруке које су „кавчани“ размењивали на криптованој апликацији „Скај“.

- Хиљаде шифрованих порука размијенили су током организације злочина. У тим препискама се види да су главну улогу играли Вушовић и Д. Ј., док им је Звицер дао зелено свијетло и наводно им рекао да слободно могу да спроведу план у дјело. Вушовић и Д. Ј. су се договарали да најприје лоцирају Милића, а потом да прате његово кретање градом како би створили идеалну прилику да га убију. У једној пресретнутој поруци писало је: „Хоћемо да га одеремо“ - наводи  извор.

Крију се у Доминикани

Никола Вушовић Џони је у марту прошле године наводно ухапшен у Доминиканској Републици, али је убрзо под мистериозним околностима пуштен на слободу. Он је приведен на основу потернице коју је за њим расписао Виши суд у Београду. Према објављеним информацијама, тамо се скривао од истражних органа, али је уједно и водио главу ријеч при шверцу дроге из Јужне Америке у Европу за кавачки клан. Према неким информацијама, у тој држави крио се и Звицер.  

Будући да су Вушовић и Звицер у бјекству и да се налазе на списку најтраженијих свјетских криминалаца, у акцији спречавања атентата на начелника београдског МУП-а учествовали су Европол, Интерпол, Евроџаст и амерички ФБИ и ДЕА!

Како наводи извор Alo!, сумња се да је мотив планирања атентата разбијање групе Вељка Беливука, 4. фебруара 2021. године.

Милић ратује с мафијом 24 године

Веселин Милић постављен је за начелника Полицијске управе за град Београд прије две године, а исту функцију је обављао и у периоду од 2013. до 2018. На позицију начелника дошао је с мјеста помоћника директора полиције за унапређење, организацију и функционисање Директора полиције и саветника предсједника Србије за борбу против корупције и криминала, коју је обављао од 2018. Милић је рођен 1979. у Прибоју, а након завршене средње школе унутрашњих послова у Сремској Каменици и Полицијске академије у Београду, каријеру као полицајац започео је 1998. у Ужицу. 

- Милић је својим ангажманом добрим јделом допринео хапшењу чланова Беливукове групе, која је радила за Звицера и кавачки клан. Одмах пошто су им стављене лисице, Звицер је побегао из Црне Горе и полиција му је за петама. Он је изгубио сву подршку у Београду и то би могао да буде довољан мотив да се мета стави на чело начелнику београдске полиције, који је допринео гашењу једног од најмонструознијих кланове које је Србија икада видела - објашњава извор.

Службе које су учествовале у акцији

- Европол

- Интерпол

- Еврождаст

- ФБИ

- ДЕА

Иначе, ово није први пут да криминалци спремају атентант на Веселина Милића. Полиција је 24. априла 2017. ухапсила петорицу држављана Црне Горе због сумње да су припремали злочин. Лисице су, између осталих, стављене Н.З.  и Страхињи Кнежевићу (29), за које се сумња да је требало да буду извршиоци ликвидације. На дан кад су ухапшени враћали су се са такозваног испуцавања - вежбања гађања уочи атентата.

(Alo.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 23:08