/ -FOTO: MILOš MIšKOV, HADI MIZBAN, EPA MIKHAIL METZEL SPUTNIK KREML
30/05/2022 u 16:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фон Крамон: За Вучића није добро да буде на страни Путина

Мислим да је Вучић свјестан да зависност од Русије није здрава, казала је европска посланица

Посланица у Европском парламенту Виола фон Kрамон састала се данас са предсједником Александром Вучићем, наводећи да Европи није у интересу да Србија лобира против независности Kосова.

Посланица је са Вучићем разговарала и о односима Србије и Русије, а  како је истакла, Србија мора донијети одлуку на чијој је страни.

- Није добро бити на страни Владимира Путина, односно бити на погрешној страни историје. Мислим да је Вучић свјестан да зависност од Русије није здрава и добра за српску економију, да је рат један, да кажемо, опасан маневар, није добро да будете на страни Путина, односно на погрешној страни историје, сигурна сам да смо се по том питању сложили - казала је Фон крамон. 

Према њеним речима, желела би да Србија уђе у ЕУ.

- Жељела бих да буде просперитетна и богата и то је свима нама у интересу, у интересу ЕУ, Зелених, свих мојих колега у ЕП, да Србија буде кључни играч и конструктивна чланица у том европском концепту. Зато морамо обезбиједити да и Kосово добије своје мјесто. Није нам у интересу да Србија лобира против независности Kосова. Вољела бих да Kосово буде на истом нивоу као Србија у оквиру ЕУ. На крају крајева мислим да је то и у интересу српског народа, јер без решавања тог питања биће тешко увести Србију у ЕУ -закључила је Фон Крамон. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:14