/ Фото: Нова
20/05/2021 u 08:44 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Функционерка Ђиласове партије: Палму треба склонити са националних фреквенција

Очекујем да буде приведен, поручује Тепић

Потпредсједница Странке слободе и правде Мариника Тепић изјавила је да очекује истражну фазу, односно тренутак да предсједник Скупштине општине Јагодина Драган Марковић Палма буде приведен и склоњен са свих националних фреквенција.

Како је казала, ту му се свакодневно омогућавају да се "брани у својој циркуској представи, а заправо да пријети власти, опозицији, свједоцима и жртвама".

- Сигурно би ситуација била много другачија да нема тај маневарски простор - рекла је Тепић за нови број недјељника Време.

Тепић је навела да има најмање седморо очевидаца и жртава спремних да дају исказ чим им тужилаштво гарантује да ће бити третирани као посебно осјетљиви или заштићени сведоци.

- Чека се да им се пружи заштита. Немогуће да је ово прва ситуација оваквог врзиног кола у Србији. Са једне стране, каже се да сведоци и жртве морају да прво дају исказе да би им се на основу исказа гарантовала заштита, а са друге стране, они не желе да дају исказе прије него добију заштиту - навела је Тепић, функционерка партије Драгана Ђиласа.

Она је истакла да је између тога кључно да Марковић пријети свједоцима и жрвтама са националних фреквенција и из Скупштине Србије.

- Немогуће да никада тужилачка пракса није видела такву ситуацију. Овде не говоримо о преласку улице на црвено, него о животима људи којима је газда у граду, где неки од њих живе, човјек којег сматрамо главним осумњиченим - истакла је Тепић.

Истичући да је и предсједник Србије Александар Вучић изјавио да је неколико пута био на Палминим журкама, али да не зна шта се после дешавало, Тепић је рекла да га то, наравно, не аболира од обавезе да инсистира да се истина открије до краја.

- Ако је Вучић у стању да се оглашава о најбенигнијим стварима, о нечијим твитовима или томе ко треба да да гол на некој утакмици, за мене је – говорим људски, као жена и мајка – невјероватно да тај Вучић нема ништа више да каже осим те једне реченице - нагласила је Тепић.

Kако је рекла, „тај Вучић исто има ћерку, има два сина који ће сјутра имати неке супруге и ћерке“.

- Па зар није основни његов дуг према овом друштву да инсистира да се ово истражи до краја - упитала је Тепић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 17:23