/ - FOTO: SHUTTERSTOCK
21/09/2023 u 14:08 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hapšenje u Beogradu: Državljani Srbije osumnjičeni za šverc 324 kilograma kokaina

Ova kriminalna organizacija formirana je sa "ciljem kupovine i prebacivanjem velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Republike Srbije"

Velika akcija portiv organizovanog kriminala i trgovine drogom je sprovedena u Beogradu, javlja Kurir.rs. Time je razbijen još jedan dio Balkanskog kartela.

-Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa policijskom Upravom za Grad Beograd, Upravom kriminalističke policije i Bezbednosno-informativnom agencijom danas je nakon višemjesečnog operativnog rada lišeno slobode šest lica i to: Ž. B., A. M., N. P., S. Š., M. S. i S. S., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela iz čl. 346 KZ u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga- saopštili su tamošnji nadležni organi.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Republike Grčke i Republike Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu.

Ova kriminalna organizacija formirana je sa  "ciljem kupovine i prebacivanjem velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Republike Srbije".

-  A sve to radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi te da je u označenom vremenskom periodu ova organizovana kriminalna grupa kupila, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj gde je navedena opojna droga oduzeta od strane grčke policije- navodi su istrage.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. decembar 2023 12:12