foto: Kurir, MUP Srbije / - FOTO: KURIR, MUP SRBIJE
20/10/2021 u 15:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хркаловићева мијењала идентитет: Називала себе богињом мафије, а Беливук тетовирао њено друго име

Иначе, Вељко Беливук познатији као Веља Невоља на грудима има тетоважу Нике, грчке богиње побједе

Бивша државна секретарка МУП Дијана Хркаловић више пута је мењала личне податке.

Она је током 2019. године мењала идентитет па је тако око мјесец по одласку из МУП промијенила име у Ника Рина, што би у слободном преводу значило богиња мафије. Наиме, име Ника узела је по грчкој богињи побједе Ники, а презиме по једном од највећих сицилијанских мафијаша свих времена Тоту Рини.

Ово име је користила наредна четири мјесеца, да би крајем новембра 2019. године вратила своје "старо" лично име Дијана Хркаловић. Иако је убрзо вратила старо име, Ника Рина је остало упамћено у криминалном миљеу.

Осим имена и презимена, мијењала је и мјесто боравишта. Тиме је Хркаловићева чак неколико пута мијењала неке од личних података, а последњи пут је то урадила у јануару ове године у једној београдској општини. Како је Курир раније писао, промијенила је идентитет код матичара у једној општини, повратак старог личног имена код матичара у другој општини, промјена места боравишта више пута.

Веља тетовирао лик богиње Нике на срцу

Иначе, Вељко Беливук познатији као Веља Невоља на грудима има тетоважу Нике, грчке богиње побједе.

Како објашњава некадашњи обавјештајац Државне безбједности Божа Спасић међу криминалцима нема случајности, посебно не овакве као што је подударност Вељкове тетоваже и имена које је за себе изабрала Дијана Хркаловић.

- Ако неко узме за име богињу на тетоважи вође једног криминалног клана онда то јасно говори о блискости те двије особе и да је њихова веза била много јача него што се може замислити. Интересантно је да је он као мушкарац тетовирао богињу иако мушкарци веома ријетко тетовирају женске симболе, што је такође једна од порука његове директне повезаности са бившом државном секретарком чиме је јасно желио да пошаље поруку противницима колико је он моћан и јак, али и ко је уз њега - објаснио је Спасић, који вјерује да је све било врло синхронизовано са циљем да се застраше противници.

Ко је био Тото Рина

Салваторе Рина (87) познат и као Тото Рина био је један од најопаснијих шефова у историји сицилијанске мафије, а умро је у затворској болници у Италији 2007. године. Рина је био један од најозлоглашенијих мафијаша који је због своје суровости добио надимак "Звијер". Одговоран је за најмање 150 убистава, а убијао је чак и дјецу. Наручио је отмицу дјечака (13) како би спријечио његовог оца да ода полицији тајне мафије. Дјечак је на крају задављен, а његово мртво тијело су растопили у кисјелини. Кад су неки од мафијаша одлучили да сарађују са правосуђем и постану свједоци, он је за одмазду наручио убиство 11 њихових рођака. Када је постао први човјек мафије наручио је убиство судије Ђованија Фалконеа који се жестоко борио против мафије.

Подсјетимо, Дијана се кривичном пријавом терети да је утицала на начелника одјељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави на вријеме телефонске извјештаје тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатом као "убиство на шинама", за које је био оптужен, а касније правоснажно ослобођен Вељко Беливук.

(Курир.рс)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:19