Дијана Хркаловић / - РТС
19/10/2021 u 21:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хркаловићева већ три пута покушала да се убиjе

Бивша државна секретарка у МУП Србија, коjа jе од петка у Централном затвору у Београду jе, наводно, у младости чак три пута покушала да се убиjе, па се поставља питање како је прошла безбједносну процјену за функцију но којој је била

Бивша државна секретарка МУП у прошлости покушавала да дигне руку на себе, последњи пут тако што се очевим аутомобилом закуцала у ограду моста у Пожаревцу, пише Курир. Намеће се питање како jе упркос томе прошла безбједносну провјеру.

Диjана Хркаловић, бивша државна секретарка у Министарству унутрашњих послова, коjа jе од петка у Централном затвору у Београду, могла би да тражи да послије карантина у Бачванскоj буде у самици и не дијели простор са другим притвореницама, али jе, како извор Курира открива, мало вјероватно да ће jоj то због њене прошлости бити одобрено. Хркаловићка jе, наводно, у младости чак три пута покушала да се убиjе!

Намеће се питање како jе упркос томе уопште прошла безбједносну провјеру приликом доласка у МУП, пише београдски лист.

- Хркаловићева jе у петак спроведена у групну, такозвану ћелиjу карантина, кроз коjу због корона вируса пролазе сви новопридошли у притвор. Послије двије недјеље она ће бити пребачена у регуларну ћелиjу. Као и други, и она има могућност да тражи да борави у самици, у коjу се иначе притвореници смјештаjу по казни. Међутим, управа затвора на те захтјеве не одговара прије него што се са оним ко то тражи не обаве разговори. Наиме, уколико се процијени да постоjи опасност да би неко могао да дигне руку на себе, њему се не излази у сусрет да сам борави у ћелиjи - каже саговорник Курира и обjашњава да се у самицу у принципу иде по казни и да због тога управу затвора увијек занимаjу разлози због коjих неко жели да се изолуjе и одлуке се не доносе олако.

Процjена

Управо у томе и лежи главни разлог, како наводи, што Хркаловићева неће моћи да буде сама у четири зида.

- Оно што jе познато jе да jе наводно покушала чак три пута себи да одузме живот. Последњи пут кад jе била на завршноj години студиjа, сјела jе у очев аутомобил и закуцала се у ограду моста у Пожаревцу. На њену срећу, отворио се ваздушни jастук и спасао jе сигурне смрти - открива мало познате детаље из живота бивше државне секретарке извор Курира.

Према његовим ријечима, с обзиром на ове епизоде из њене младости, мало jе вјероватно да ће се командири и љекари сагласити да jе безбједно да jе оставе саму..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:46