/ - ФОТО: РТРС, колаж
27/04/2022 u 15:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хркаловић и Стефановић да се суоче на суду

Министар Стефановић је морао да буде обухваћен оптужним предлогом и да буде овде на оптуженичкој клупи, а тужилац није тражио да буде саслушан ни као свједок, рекао је Ђукановић

Владимир Ђукановић, бранилац бивше државне секретарке у МУП Дијане Хркаловић, допунио је свој предлог и навео да од судског вијећа, уколико прихвати да као свједок буде саслушан Небојша Стефановић, прихвати да у судници суочи њега и Дијану Хркаловић, пише Kurir.rs.

ХРКАЛОВИЋ У СУДНИЦИ: Данас проговара о склањању доказа и кочењу истраге против Беливука

- Уколико прихватите саслушање Стефановића, предлажемо суочење њега и Дијане Хркаловић - допунио је свој предлог бранилац бивше државне секретарке.

Ђукановић је подсјетимо, данас од вијећа Специјалног суда затражио је да као свједоке саслуша бившег министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића као и бившу Вишу јавну тужитељку Наташу Кривокапић. Као свједока предложио је и бившег директора полиције Владимира Ребића.

- Бившег министра предлажем на околности да видимо да ли је он био тај који је наредио да се не пошаље извјештај Вишем тужилаштву - рекао је Ђукановић, наводећи да сматра да је "министар Стефановић већ морао да буде саслушан јер је његово име чешће помињано у оптужници него име Дијане Хркаловић".

Министар Стефановић је морао да буде обухваћен оптужним предлогом и да буде овде на оптуженичкој клупи, а тужилац није тражио да буде саслушан ни као свједок - рекао је Ђукановић.

Владимир Ђукановић данас је пред Специјалним судом изјавио да сматра да се против Дијане Хркаловић води политички процес и оспорио је све наводе оптужнице који њу терете, тврдећи да за њих не постоји ни један доказ.

- Оспоравам наводе оптужног предлога у цјелости, личи на документ Информбироа, када се неко изјасни о Стаљину а не о Титу, па га шаљемо на Голи оток. Све је неко чуо и пренео - рекао је Ђукановић пред судом.

(Kurir.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:18