Дијана Хркаловић / - РТС
18/06/2022 u 21:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хркаловић: Стефановић је прислушкивао Вучића и штитио Беливука, Звицер је сурови психопата

Она је навела да за ово Стефановић нема оправдања и да ово не заслужује опроштај

Некадашња државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Србије, Дијана Хркаловић у готово двочасовном и веома емотивном разговору за Објектив, први пут је изнијела своју верзију догађаја који већ годинама потресају српску јавност.

Она је оптужила министра одбране Србије Небојшу Стефановића за прислушкивање Вучића.

 - Небојша Стефановић је остваривао неовлашћени увид у садржај телефонске комуникације предсједника Александра Вучића и чланова његове породице. Читао је транскрипте његових разговора, мимо предсједниковог знања, њему иза леђа. Тражио је да му се достављају ти транскрипти. Није предузео контраобавештајну заштиту предсједника нити је обавијестио БИА, да они предузму мјере. Тамо гдје има прислушкивања и читања туђих комуникација неовлашћено, тамо има свега - нагласила је она.

Хркаловић је навела и да не зна како тог човјека није срамота.

 - Има ли он образ, част? Предсједник је њега направио, измислио га је. Стефановић није постојао на политичкој мапи. Дугује му све што има у животу. И да му уради овако нешто? Не постоји срамније дјело од тога. Предсједник има много велико срце и лако прашта људима. А онда ту његову доброту неки људи помисле да могу да злоупотријебе. Мислим да је Стефановића моћ баш ударила у главу. Глад за новцем, љубомора, сујета, комплекс ниже вриједности. То је за мене очеубиство - истакла је Хркаловић.

Она је навела да за ово Стефановић нема оправдања и ово не заслужује опроштај.

- Гледала сам недавно гостовање Стефановића на једној телевизији. Знате шта сам му видјела у очима? Зло. Суво, непатворено зло. То је очеубиство - додала је она.

Хркаловић је напоменула да и постоји и њена одговорност, те додала да она није Стефановић.

 - Моја грешка и кривица је, а то себи нећу никада опростити, што тада нисам позвала предсједника да га питам “да ли вас је овај обавијестио о томе и томе”. Ја сам све вријеме имала утисак да министар обавјештава председника и спроводи његову контраобавештајну заштиту по закону - казала је она.

Хркаловић је напоменула да Стефановић није подносио Андреја Вучића, који је, како је додала, једна добра и неискварена душа, и да се трудио да му загорча живот на сваком кораку.

 - Не би ме чудило да је све ове измишљене приче о Андреју у опозиционим медијима сам Стефановић пласирао. Не би ме чудило да је пласирао и ове неистине о мени, да сам радила против предсједника и његове породице. Треба да узмемо све ове медијске написе о мени, одстранимо 20 одсто потпуних неистина, и за оних преосталих 80 одсто умјесто мог имена ставимо име Небојше Стефановића и тада ћемо доћи до истине - истакла је она.

Тврди да је су аферу Јовањица монтирали “монтажери” Небојша Стефановић и Слободан Миленковић, мали Сента.

- Ја мислим да је то било у договору са страним службама. Уплетоше Андреја Вучића ни кривог ни дужног у то. Када је хапшен Предраг Колувија на аутопуту, шта је тамо радила београдска полиција, ван територије за коју је надлежна? Зашто нису отворили оперативну обраду? А онда противправно задрже то лице, да би тек накнадно стигло рјешење о задржавању и наредба за претрес. Колувији су истог момента узели телефоне. Ако су му узели телефоне, како је онда он обављао те позиве, ка Андреју и не знам коме? Није могао да обавља те позиве јер су телефони били код оперативаца који су их чачкали - истакла је.

О Беливуковом клану

 - Беливуков клан је штитио нико други до Небојша Стефановић лично. Штитио га је док предсједник Вучић није сазнао за то и док их није све “помножио са нулом”. Једино Стефановића Беливук није споменуо у свом исказу. Стефановић је то радио зарад својих личних интереса, мимо било чијег знања. Зашто је толико “пролупао”, мој мозак не добацује дотле. Ја чекам да му суд постави то питање - напомиње.

Како је додала, она не може да поднесе да било ко, поготово породице жртава, мисли да ја имам било какве везе са тим монструозним дјелима. 

Истакла је и да не познаје Вељка Беливука.

- Немам представу шта тај психопата има истетовирано на себи нити ме занима (одговарајући на спекулације да Беливук има истетовиран њен лик). Ја презирем тог човјека, ништа мање него он мене. Било је и прича да је хтио да ме убије. Мој презир према њему траје последњих шест година. У новембру 2019. убијен је мој пријатељ, вођа навијача Партизана Кића Марковић. Тада сам добила потпуни нервни слом. Нико жив ме неће увјерити да Беливук није организовао то убиство - сматра она.

Хркаловић тврди и да није познавала Салета Мутавог.

-  Нити сам била на његовој сахрани, нити је требало да будем кума на његовом вјенчању, нити сам била на увиђају његовог убиства, плакала и бацала се на хаубу. Ја уопште физички нисам била присутна на том увиђају. Он и Беливук су били друга фракција навијача Партизана. То су биле зараћене фракције. Ја сам подржавала ову фракцију коју је предводио Кића Марковић - казала је.

Навела је да зна колико је Радоје Звицер (вођа кавачког клана) сурови психопата, са невјероватном логистиком за убиство, поготово, како додаје,  што има политичку подршку црногорских власти и ко зна чијих још.

- Била сам ужасно забринута и уплашена. То је никад озбиљнија пријетња по његов живот. Излуђивало ме је и нервирало што су појединци говорили да је то пренапумпано. Хтјела сам да им кажем: Рођаци, колико ви појма немате - истакла је.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 01:49