Дијана Хркаловић / - МУП РС
27/04/2022 u 12:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ХРКАЛОВИЋ У СУДНИЦИ: Данас проговара о склањању доказа и кочењу истраге против Беливука

На претходном суђењу, подсjетимо, она је негирала кривицу и најавила да ће детаљно изнети своју одбрану

Дијана Хркаловић, која је оптужена за трговину утицајем, данас би први пут требало да суду предложи доказе и свjедоке, за које сматра да јој иду у корист и да ће јој помоћи да се брани од оптужнице Тужилаштва за организовани криминал у којој се наводи да је кочила истраге, склањала доказе и помагала људима из криминалног миљеа да не буду процесуирани. На претходном суђењу, подсjетимо, она је негирала кривицу и најавила да ће детаљно изнети своју одбрану.

Бивша државна секретарка у МУП-у Србије оптужена је за два кривична дjела трговина утицајем у продуженом трајању, због чега је тужилаштво суду предложило да је осуди на казну од пет година затвора. Оптужницом су обухваћени и некадашњи начелник Службе за спцејилане истражне методе Дејан Миленковић Багзи, као и бивши начелник новосадске полиције Милорад Шушњић. За Миленковића тужилац је предложио годину дана затвора, а за Шушњића две.

Према наводима оптужнице, Дијана Хркаловић се сумњичи да је Миленковићу дала налог, који је он прихватио, да Вишем јавном тужилаштву које је водило поступак за убиство Властимира Милошевића на трамвајским шинама 30. јануара 2017. не достави на вриjеме податке прикупљене прегледом телефона Вељка Беливука, који је заједно са Марком Миљковићем и Мирком Којићем био оптужен за то кривично дјело.

Такође се наводи, да је бивша државна секретарка издала налог Миленковићу да избрише дјелове снимка са сигруносних камера на којима је био разговор покојног адвоката Драгослава Мише Огњановића и такоде убијеног Драгослава Милорадовића, у ком говоре о њој и њеној интими, али и Елезу и Белиувку.

- Сумњичи се и да је дала налог да се отвори оперативна обрада против Дарка Елеза, како би га заштитила од евентуланог стављања на мјере од стране неке друге полицијске управе - наводи се у оптужници коју је негирала.

Заменик тужиоца за организовани криминал на претходном суђењу предложио је да се као доказ против Дијане Хркаловић и осталих оптужених, изведу аудио и видео снимци разговора Драгослава Огњановића и Драгослава Милорадовића, као и да се прегледају четири ДВД-а снимака са претреса стана Дијане Хркаловић, али и снимци убиства Властимира Милошевића.

- Ти снимци никада нису извјештачени и на крају је исходована пресуда каква је донијета - рекао је тужилац Миленко Мандић на претходном суђењу. Он је навео и да је доказ да је Дијана Хрклаовиц скраћивала и мењала снимак Милорадовића и Огњановића управо њихов снимљен разговор у ком говоре о њеној сарадњи са Елезом.

Kurir.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:48