ilustracija / - РТРС
06/02/2023 u 13:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatska poslala protestnu notu Srbiji, ambasadorka pozvana na razgovor

Hrvatski ministar Grlić Radman je juče, čim je saznao za navedeni slučaj, kontaktirao kolegu Ivicu Dačića te mu iskazao nezadovoljstvo postupanjem prema hrvatskim državljanima

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman iskazao je srpskom kolegi Ivici Dačiću nezadovoljstvo jer je šefu Suverenista Marijanu Pavličeku u subotu zabranjen ulazak u Srbiju, a MVEP je u ponedjeljak zbog toga prenio protest srpskoj ambasadorki u Zagrebu.

Hrvatski ministar Grlić Radman je juče, čim je saznao za navedeni slučaj, kontaktirao kolegu Ivicu Dačića te mu iskazao nezadovoljstvo postupanjem prema hrvatskim državljanima, kojima se zabranjuje ili otežava ulazak u Republiku Srbiju“, rekli su Hini iz MVEP-a.

- Jednako tako, protest je prenesen i ambasadorki Republike Srbije u Zagrebu, koja je tim povodom pozvana jutros na Zrinjevac na razgovor, dodaju.

Saborski zastupnik i član saborskog Odbora za Hrvate izvan Hrvatske Marijan Pavliček pozvan je da u subotu, 4. februara, prisustvuje 6. Šokačkoj večeri koju je u Vajskoj (Vojvodina) organiziralo Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Antun Sorgg.

No Pavliček na tu kulturnu manifestaciju nije na kraju došao jer mu srpska policija nije dozvolila ulazak u Srbiju.

On je Večernjem listu rekao da ne zna šta je tome razlog.

- Srpski carinici i policajci bili su korektni, osim što sam tri sata sjedio u automobilu kao nekakav kriminalac. Na kraju su mi donijeli rješenje po kom mi se zabranjuje ulazak u Republiku Srbiju jer, kako oni kažu, ugrožavam bezbjednost države i njenih građana. Posle toga mogao sam se samo okrenuti i vratiti u Vukovar, rekao je Pavliček.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:20