/ - SCREENSHOT, TVITER
27/06/2021 u 21:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Инцидент између Вучића и Јеремића: Увреде и позиви на тучу

На Твитер профилу Народне странке обjављен jе видео-снимак од 53 секунде о томе шта се дешавало у ходнику Предсједништва

Први дуел предсједника Србиjе Александра Вучића са опозициjом догодио се - на прагу зграде Предсједништва. Пошто jе Вучић позвао челнике Народне странке на тучу, они су се у петак поjавили на предсједниковом радном мјесту, како кажу, да би га питали "да ли jе то нормално да их позива на тучу". Са тог "догађаjа" обjављена jе наjприје jедна фотографиjа Jеремића и Вучића како стоjе jедан наспрам другог, а сад се поjавио и снимак инцидента.

На Твитер профилу Народне странке обjављен jе видео-снимак од 53 секунде о томе шта се дешавало у ходнику Предсједништва.

Претходних дана „реконструкциjу догађаjа“ дали су функционери Народне странке чим jе свађа окончана.

„Тресао се, буквално се тресао“, тврдио jе Вук Jеремић.

„Људима из обезбјеђења jе било неприjатно, почео jе да се дере, почео jе да се уноси у лице, и говорио: ‘Аjде ме туци’. Око њега обезбјеђење, да сам га додирнуо зна се шта би било по службеноj дужности. Рекао jе гдје хоћеш, рекох: `Аjде сад овдје, изађи напоље!` Ниjе смио да изађе напоље, викао jе, псовао jе, вређао, пријетио“, препричао jе предсједник Народне странке „блиски сусрет“ са Вучићем.

Умјесто физичког контакта функционери НС-а кажу да су Вучићу понудили разговор на јавном сервису али је он то одбио.

„Он jе нас позвао да нас биjе, ми смо се поjавили да га питамо да ли jе он стварно нормалан да jавно преко телевизиjе зове грађане Србиjе и своjе политичке противнике да их биjе“, каже Jеремић.

Како предсједник Србиjе ниjе напуштао Предсједништво, све се завршило на расправи у дијелу зграде гдје обично улазе новинарске екипе. Функционери Народне странке Мирослав Алексић и Борислав Новаковић тврде да су предсједнику ипак стигли да поставе и конкретна питања.

„Искористио сам прилику да га питам: ‘Зашто не смијете са мном у дуел око Jовањице? Већ сте ме прозивали неколико пута’, ниjе ни А рекао, окренуо се и побјегао. Jедна невјероватна ствар“, каже Мирослав Алексић.

„Поред тог дерања и Вука коjи jе са њим покушао да успостави контакт, било је да га питам зашто Новим Садом управља Андреj Вучић“, каже Новаковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:12