Darko Šarić / BLIC - BIA BEZBJEDNOSNO INFORMATIVNA AGE
21/07/2022 u 11:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ISTRAGA O PRIPREMI LIKVIDACIJE: Šarić se opet suočava sa svjedokom-saradnikom?

Ukoliko Darko Šarić bude zatražio, i on će iz pritvora biti doveden i moći će da postavlja pitanja Joksoviću. Do sada je to pravo koristio

Nebojša Joksović, svjedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, sutra bi trebalo da bude saslušan kao svjedok u istrazi koja je krajem maja pokrenuta zbog sumnje da su Pljevljak i ostali osumnjičeni planirali i pripremali njegovu likvidaciju, piše Kurir.rs.

Joksović je, podsjetimo, školski drug Darka Šarića koji je posle hapšenja u akciji "Balkanski ratnik", pokrenutoj 2009, odlučio da postane svjedok-saradnik. On je tada pušten iz pritvora i prebačen na tajnu lokaciju, na kojoj ga čuva policija. U pratnji policije dolazio je i u Specijalni i Apelacioni sud, ali i u Palatu pravde, gdje mu se sudi za zloupotrebe.

Koristio pravo

- Ukoliko Darko Šarić bude zatražio, i on će iz pritvora biti doveden i moći će da postavlja pitanja Joksoviću. Do sada je to pravo koristio - objašnjava sagovornik Kurira.

Osim Šarića, naredbom Tužilaštva za organizovani kriminal istraga za to krivično djelo pokrenuta je i protiv advokata Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Stefana Andrejića, Milana Vučinića i Uroša Radovanovića, koji se ranije prezivao Mišić.

Iz Crne Gore isporučen policajac

Danilo Stojanović, policajac koji je uhapšen u Crnoj Gori po potjernici Srbije zbog sumnje da je pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, juče je izručen Srbiji.

Crna Gora izručila Srbiji člana Šarićeve grupe

- Srbija ovo lice potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, shodno naredbi Tužilaštva za organizovani kriminal zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela i produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu - navodi se u saopštenju Uprave policije i dodaje da je lice predato policajcima MUP Srbije na graničnom prelazu Dobrakovo. Stojanović je, kako se sumnja, iz Srbije pobjegao noć pred Šarićevo hapšenje, a u rodnim Beranama uhapšen je četiri dana kasnije, 18. aprila.

- Oni se sumnjiče da su pripremali Joksovićevu likvidaciju, kao i da su postavili bombu ispod kola Gorana Nikolaševića, s ciljem da diskredituju Joksovića kao svjedoka-saradnika i svale krivicu za to na njega - saopštilo je ranije tužilaštvo. Na saslušanju povodom ovih optužbi u tužilaštvu Darko Šarić je negirao krivicu.

Oni se, kako je tužilaštvo saopštilo, terete da su od kraja jula 2020. godine, pa do 15. avgusta 2020. u Beogradu i Valjevu imali namjeru da diskredituju Nebojšu Joksovića kao svjedoka-saradnika. Komunicirali su, kako se navodi, preko kriptovane aplikacije Skaj. Navodno, plan je bio da se Joksović likvidira za vrijeme poznate manifestacije na Drini.

Tenzije

Darko Šarić i Nebojša Joksović sreli su se u martu ove godine u Apelacionom sudu u Beogradu, koji je otvorio glavni pretres prije donošenja odluke o Šarićevoj krivici za šverc 5,7 tona kokaina. Prije početka ispitivanja sudija ih je upozorio da se ne raspravljaju.

- Ne brinite, sudija, bile su veće tenzije prije - odgovorio je Šarić sudiji i počeo sa ispitivanjem svjedoka-saradnika.

Šarić: Stavljaš mi na teret da sam finansirao nabavke kokaina. Konkretno odgovori, kada, gdje, kome?

Joksović: Ja nikad nisam vidio da si ti nekome davao novac. Nisam ni da si nekad kupovao, ja sam objasnio.

Darko Šarić, podsjetimo, uhapšen je 14. aprila, nakon što je odlukom Apelacionog suda posle sedam godina, 24. decembra prošle godine, prebačen u kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:01