Кућа Драже Михаиловића / - ИнфоЛИГА
02/09/2021 u 11:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Из куће Драже Михаиловића "рударили" криптовалуте

Превара је откривена када су општински радници покушали да уђу у подрум Дражиног дома како би прикачили струју за осветљење парка током Нушићијаде

У Ивањици откривена превара са криптовалутама. Као на филму Ивањичани су осмислили акцију, али неочекивано откривени на дјелу. Осим што су илегално упали у просторије они су причинили и материјалну штету, према незваничним процјенама, око 20 000 еура.

Наиме, у просторијама Дражиног дома, у кући четничког генерала Драже Михаиловића, пронађени су уређаји за рударење на интернету у вриједности преко пет хиљада еура, који су били сложени у ручно прављене ормариће и подешени на даљинске команде.

Цјелокупна опрема прикачена је на мјерно мјесто изведено за евентуалне потребе града, које није коришћено па самим тим ни евидентирано у Електродистрибуцији.

Превара је откривена када су општински радници покушали да уђу у подрум Дражиног дома како би прикачили струју за осветљење парка током Нушићијаде. Кључ који је намијењен за врата доње просторије није откључавао браву што је пробудило сумњу.

Након обијања браве и уласка у подрум Дражиног дома радници су остали затечени призором. Читава просторија била је облијепљена траком како се не би видјело шта се унутра догађа. Температура је била преко 40 степени јер су све машине радиле пуном паром. Случај је одмах пријављен полицији, а истрага је у току.

Како ИнфоЛИГА незванично сазнаје на бројилу које су користили потрошено је преко 55.000 киловат сати струје.

(ИнфоЛИГА)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:28