Jeremić / Foto: N1
30/08/2022 u 09:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jeremić: Vučić otkazao Europrajd jer je shvatio da to nije popularno, u Srbiji vlada nakaradna dikattura

Vučić se pita za sve, kazao je srpski opozicionar

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je jedini ustupak u poslednjim pregovorima sa Prištinom napravio Beograd, odlukom da prizna dokumenta samoproglašenog Kosova, a da zauzvrat nije dobio ništa.

Kako je kazao, to je tako uvijek u poslednjih deset godina, od kada pregovara predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Jeremić je za list „Nova“ kazao da vjeruje da je Vučić taj ustupak učinio kako bi bez većih posledica u Briselu otkazao Europrajd, nakon što je shvatio da je to izuzetno nepopularno.

- Upravo zbog toga će Narodna stranka predložiti skupštini institucionalni okvir kako da se pregovara u budućnosti, bez da na to utiču stvari poput toga da li se otrgao kontroli Velja Nevolja ili je neko od ministara uhvaćen u ovoj ili onoj aferi- kazao je Jeremić.

On je naveo da će poslanici te stranke na posebnoj sjednici o Kosovu i Metohiji izneti precizne predloge kako da se jasnije definišu politika i pregovarački okvir za Kosovo i Metohiju, a izrazio je nadu da će po tim pitanjima biti moguće postići ako ne konsenzus, onda bar ogromnu većinu.

- Sve drugo se može ostaviti po strani, ali u slučaju Kosova i Metohije izuzetno je važno državno jedinstvo- rekao je Jeremić.

Upitan o izjavi predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić da je 2017. godine tražio da bude kandidat Srpske napredne stranke za predsjednika Srbije, Jeremić je odgovorio da to besmislica.

Govoreći o odluci da Brnabić ponovo bude premijerka, Jeremić je rekao da je u Srbiji uspostavljena „nakaradna diktatura“ u kojoj se za sve pita Vučić, koji je i mandatar i ministar i čelnik svih institucija i preduzeća.

- Nema razloga da diskutujemo o ostalima. To je razlika između Narodne stranke i većine ostalih stranaka koje nisu u vlasti – mi nastavljamo da ‘prozivamo’ direktno Vučića, drugi su to prestali da čine- zaključio je Jeremić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 09:35