Игор Јурић / - Јутјуб
05/02/2022 u 09:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јурић: Имамо неку наду да би Матеј Периш могао да буде пронађен жив

- Мислим да је сада кључна ова врста потраге и то зато што се помоћу базних станица и мобилног телефона може доћи до одређених доказа - рекао је Јурић

Руководилац Центра за несталу и злостављану дјецу у Србији Игор Јурић рекао је да су у Београду и Србији "помало разочарани односом" српске и хрватске полиције зато што нико не обавјештава јавност о потрази за несталим Матејем Перишом и закључио да има "неке наде" да би Периш могао бити пронађен жив, објавила је Хрватска радио-телевизија (ХРТ).

Јурић је за Дневник ХРТ оцијенио да се између српске и хрватске полиција одвија „једна уобичајена сарадња“.

 - За нас у Србији сваки долазак хрватских полицијских службеника је важан. Очекујемо можда неке нове доказне материјале и информације и сазнања која би могла помоћи у проналажењу Матеја -  рекао је Јурић.

Он је додао како су у Београду и Србији "помало разочарани односом и српске и хрватске полиције јер нико не обавјештава јавност".

 - Све је под неким завјетом ћутње, због чега долази до појаве разних спекулација и теорија завјере, што уопште није добро ни за истрагу, а нарочито за Матејеву породицу - оцијенио је Јурић.

Хватска телевизија наводи да је Јурић изјаву дао код ограде поред Саве, на мјесту гдје је Периш посљедњи пут виђен 31. децембра, 750 метара удаљеном од клуба "Готик".

ХРТ подсјећа да се из истраге зна да је Периш користио Гугл мапу за аутомобил и да је сигнал његовог мобилног телефона уочен неколико километара даље, код Великог ратног острва, након два и по сата.

- Мислим да је сада кључна ова врста потраге и то зато што се помоћу базних станица и мобилног телефона може доћи до одређених доказа -  рекао је Јурић.

Он је навео и да је тај је начин потраге био кључан у проналаску убице његове ћерке Тијане.

 - Управо због тога што је базна станица ухватила сигнал два и по сата касније - имамо неку наду да би Периш могао да буде пронађен жив, закључио је Јурић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 21:44