Вјоса Османи / - Вјоса Османи
29/05/2022 u 19:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кабинет Османи: Докле ће ЕУ толерисати понашање Србије и њено партнерство са Русијом

Цијена гаса који ће Србија куповати од руског Гаспрома тренутно је три пута нижа од цијене по којој је купују друге европске земље, док ће зими та цијена бити десет до 12 пута нижа

Шеф кабинета предсједнице Косова Бљерим Веља је, реагујући на најаву потписивања трогодишњег споразума Србије са Русијом о испоруци гаса, запитао Европску унију "докле ће толерисати такво понашање Србије".

 - Путин и Вучићсу се у телефонском разговору договорили да ће Русија наставити да снабдјева Србију природним гасом и да ће двије земље ојачати своје партнерство. Србија, земља кандидат за чланство у ЕУ, продубљује сарадњу са Русијом умјесто да се усклади са санкцијама ЕУ. Докле ће то ЕУ толерисати?, написао је Веља на Твитеру.

Предсједник Србије Александар Вучић је током телефонског разговора са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином, како је објављено, најавио да ће Србија и Русија потписати трогодишњи уговор о испоруци руског гаса.

Цијена гаса који ће Србија куповати од руског Гаспрома тренутно је три пута нижа од цијене по којој је купују друге европске земље, док ће зими та цијена бити десет до 12 пута нижа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 15:32