/ - Фото: Фејсбук
03/06/2022 u 21:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kарић: Санкције ЕУ против мене су неосноване, предузећу правне мјере

Разлози за стављање на санкциони списак темеље се на националној припадности и ничим доказаним наводима, навео је он

Бизнисмен Богољуб Kарић саопштио је да је "са великим изненађењем" сазнао да се његово име налази на санкционом списку Европског Савјета.

Уведене санкције Богољубу Kарићу, ЕУ тврди да сарађује са Лукашенком

-Прошло је двије године од завршетка грађевинског пројекта у Белорусији који смо добили на међународном конкурсу који се помиње је у образложењу као ‘примјер сарадње словенског свијета’. Kако се разлози за стављање на санкциони списак темеље на националној припадности и ничим доказаним наводима новинских чланака нереферентних медија (од којих су поједини већ изгубили спор по том предмету) сматрам да нема никаквих основа за санкције и предузећу правне мере за њихово укидање- саопштио је Kарић.

У службеним гласнику ЕУ објављена је одлука Савјета Европске уније да уврсти Kарића на листу особа под „рестриктивним мјерама“, а као образложење се наводи блискост са режимом председника Бјелорусије Александра Лукашенка.

Kако се наводи у одлуци, ЕУ сматра да су компаније повезане са Kарићем добиле повлашћен третман под режимом Лукашенка, укључујући пореске олакшице и земљиште за развој некретнина, захваљујући блиским везама са бјелоруским предсједником и људима из његове средине.

За Kарића се наводи да подржава Лукашенков режим и има користи од њега.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:53