FOTO: PRINTSCREEN, PRIVATNA ARHIVA
14/06/2021 u 20:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кавчани паралелно с надлежнима водили истраге: Преко доушника откривали убице прије полиције

Све указује на то да је кавачки клан с Вељом Невољом прикупљао податке о томе чија су мета и да су сами уклањали противнике

Током претреса просторија на стадиону ФК Партизан, које су Вељко Беливуки, Марко Миљковић и чланови њихове групе користили, полиција је нашла доказе који указују да имају доушнике међу истражитељима. Како Kurir.rs сазнаје, у бункеру је откривена  документација, снимци и сви докази прикупљени током истраге убиства припадника кавачког клана Даворина Балтића у Београду 2018.

Доказни материјал

- Инспектори су се изненадили кад су пронађени дискови са свим подацима до којих су полиција и тужилаштво дошли током преткривичног поступка који се водио због убиства Балтића. Практично, сваки доказ до ког је дошла полиција имали су и Беливук и сарадници. Између осталог и снимке с камера са свих околних објеката које је полиција узела после злочина. Нема сумње да им је комплетан доказни материјал достављен, а да ли је то урадио недавно ухапшени инспектор СБПОК Божидар Столић или неко други, биће утврђено даљом истрагом - открива извор Курира.

Даворин Балтић, високопозиционирани припадник кавачког клана, убијен је кад је аутом улазио у гаражу у згради у центру Београда. Камере су снимиле двојицу нападача како испаљују кишу метака. Очевидац убиства била је Балтићева кума, иначе полицајка, која је била с њим у колима. Она није повријеђена, али је против ње покренут судски поступак, јер је после убиства покушала да сакрије Балтићев пиштољ.

Двојици се изгубио траг

Истражитељи сумњају да је жртве из Атине и с Крфа намјестио исти човјек, извјесни Подгоричанин С. Л., чије су поруке нађене у телефонима убијених. После злочина на Крфу, њему се изгубио сваки траг.

image

FOTO: PRINTSCREEN PROTO THEMA, PRINTSCREEN STAR.GR, PRIVATNA ARHIVA

- Пријављен је и нестанак Новосађанина за ког се сумња да је директно учествовао у злочину, што указује на то да су осим непријатеља, уклањали и своје "слабе карике", вјероватно оне за које су сумњали да би могли да их угрозе - каже саговорник.

- Полицији је одмах било јасно да је Балтић страдао у рату кавачког и шкаљарског клана. Дошло се до доказа да је у ликвидацији учествовао Дамир Хаџић и за њим је била расписана потјерница. Међутим, прије полиције нашли су га супарници и он је убијен са Аланом Кожаром у јулу 2020. на Крфу. Неколико мјесеци раније, у јануару, у Атини су убијени вођа "шкаљараца" Игор Дедовић и Стеван Стаматовић. Све прикупљено до сада указује да је кавачки клан, заједно с Беливуком, који је, како се сумња, био њихова испостава у Србији, радио на томе да паралелно с полицијом прикупља податке о томе ко им ради о глави и да сам склања противнике - каже извор.

Био у Атини

Према његовим ријечима, доушници из полиције највероватније су им помагали да прије истражних органа дођу до противника.

- Нема сумње да су имали помоћ, а о томе свједочи и хапшење Столића, али и других припадника СБПОК. Постоје информације да је и Беливук био у Атини у вријеме убиства "шкаљараца", а наводно су припадници његовог клана сумњали да је Стеван Стаматовић учествовао у убиству Беливуковог најбољег пријатеља Александра Станковића - подсјећа извор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 09:37