/ - Фото: KURIR.RS
29/05/2022 u 19:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Клан Беливука поздрављају и преко радија: "Живот мој си обојио, тотално је црн"

Интересантан је и избор пjесме, јер се у рефрену наводи "живот мој си обојио, тотално је црн, а од руже на грудима остао је трн"

На једном београдском радију који у програму има емисију са честиткама и поздравима прије извјесног времена прочитана је порука за "другове Мишу, Буду, Фанђу, Филу, Вељка и Лакија" потписана шифром "пријатељица". Извор Kurira.rs открива да је управо ова порука била намијењена припадницима клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, који се више од годину дана налазе у затвору.

Мистериозна порука послата је уз нумеру Ванесе Шокчић "Четири стране света", која је, иако велики хит раних двехиљадитих, поново оживјела у серији "Јужни ветар", у којој се пјевачица чак и појавила и филмским криминалцима изводи ову нумеру.

- Порука која је стигла на овај радио, преко кога иначе сваког дана у вечерњим сатима грађани шаљу поруке својим рођацима и пријатељима који се налазе иза решетака, била је потписана шифром "пријатељица", а набројани надимци несумњиво припадају припадницима клана. Познаваоци прилика у поруци су препознали браћу Марка и Милоша Будимира, Вељка Беливука, Филипа Ивановског Филу - открива извор Курира:

- Интересантан је и избор пjесме, јер се у рефрену наводи "живот мој си обојио, тотално је црн, а од руже на грудима остао је трн".

Криминолог Добривоје Радовановић сматра да није неуобичајено да се људима који су иза решетака шаљу поруке из спољног свијета, а нарочито када су то лидери криминалних група.

- Њима се поруке шаљу преко особа које их обилазе, огласима у средствима информисања, преко радија, на стотине начина...Углавном преко посјетилаца људи који су на слободи и добију одговор. Иза порука које се емитују на радију неријетко стоје бивше љубави, обожаваоци - клинци којима су ухапшени идоли и који желе да се позиционирају у свијету криминала. То су млади који вјерују да ће достићи неки углед ако буду ласкали вођама група који су у затвору, они им се удварају, ласкају, подржавају их у борби против правосудног система - објашњава криминолог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:23