/ Хапшење Контића (Фото: УПЦГ)
02/11/2021 u 16:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Контић негирао покушај убиства младића у Новом Саду

Одбрана такође тврди да у јавности није објављен цијели снимак обрачуна већ само један његов дио, након чега је и покренут овај поступак против Контића

Виши суд у Новом Саду заказао је за 1. децембар почетак суђења Никшићанину Ивану Контићу, оптуженом за покушај убиства Миљана Мандића 24. августа 2020. године, којег је том приликом претукао, јављају Београдски медији.

Пребијање младића у Новом Саду: Контић се сјутра изјашњава о кривици

Портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин рекла је да је друго рочиште заказано за 29. децембар. Како јавља Kurir.rs. на припремном рочишту које је било затворено за јавност, у понедјељак је,  Контић (30) негирао да је извршио кривично дјело за које се терети, а исто су учинили и друга двојица оптужених О. Л. и Л. В.

Више јавно тужилаштво оптужницом Контића терети за кривично дјело убиство у покушају, О. Л. за учествовање у тучи, а Л. В. за кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

Контић је у децембру 2020. године изручен Србији из Црне Горе, пошто је по потјерници Србије ухапшен 11. октобра у Подгорици након мјесец дана од покретања поступка против њега.

image

Иван Контић

- NHGI

На саслушању пред судијом за претходни поступак на околности притвора и бјекства, Контић је тврдио да из Србије није бежао, већ да је у Црну Гору отишао прије покретања било каквог поступка против њега.

Одбрана је навела да Контић, као некадашњи репрезентативац Црне Горе у џудоу,  зна како се наносе тешке повреде опасне по живот и да управо њих није задао Мандићу током физичког обрачуна.

Одбрана такође тврди да у јавности није објављен цијели снимак обрачуна већ само један његов дио, након чега је и покренут овај поступак против Контића.

Снимак се на друштвеним мрежама појавио 11. септембра, а на коме се види пребијање мушкарца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:28