/ - SKRINšOT- N1.RS
18/10/2023 u 18:54 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konzul Srbije: 55 naših državljana želi da napusti Izrael, u kontaktu smo sa majkom otetog

Podsjetimo, ambasada Izraela u Srbiji potvrdila je da je srpski državljanin Alon Ohel otet tokom muzičkog festivala na jugu Izraela prilikom napada militanata Hamasa

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je da trenutno 55 srpskih državljana u Izraelu želi da napusti ratom zahvaćena područja, prenosi N1.rs.

Podsjetimo, ambasada Izraela u Srbiji potvrdila je da je srpski državljanin Alon Ohel otet tokom muzičkog festivala na jugu Izraela prilikom napada militanata Hamasa.

Počasni konzul je rekao da je u svakodnevnom kontaktu sa porodicom.

- Provjeravamo sve aspekte ove mučne u humanitarne konstelacije. Kada ovo kažem, mislim na našu vezu sa civilnim, ali i vojnim vlastima države Izrael. Kanali funkcionišu i pokušavamo da učinimo sve što je do nas, ne bi li što prije mogli da dođemo do konkretnih zaključaka. Imajući u vidu delikatnost situacije, ograničen sam u onome što mogu da saopštim, ali su veoma vrijedna svjedočanstva drugih kidnapovanih, koji su preživeli masakr - kazao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, postoji spisak državljana Srbije koji žele da napuste Izrael.

- Na evidenciji naše ambasade je 55 naših državljana koji su izrazili želju da napuste ratom zahvaćena područja u Izraelu i da se vrate u Srbiju. Oni se nalaze na letovima ER Srbije, koji su planirani ovih dana, ali vidjećemo kako će se ti letovi odvijati - kazao je gost N1 i konstatovao da je ER Srbija među retkim kompanijama koja leti u Izrael od početka sukoba.

Ukoliko dođe do prekida letova ER Srbije, on je naveo da građani Srbije mogu da koriste usluge tri izraelske avio kompanije, kao i drumske prevoznike, koji idu u Jordan, pa mogu iz te zemlje da hvataju konekciju za Beograd i Niš.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 08:12